Оформлення права власності на земельну ділянку, передача земельної ділянки між родичами

Здрастуйте!
Збираюся почати оформлення у власність земельної ділянки в садівничому товаристві в Є. ом районі. Проблема в наступному: в 1989 рр ми братом отримали два сусідніх земельних ділянки по 6 соток. Будинок вирішили сторі строго на кордоні наших ділянок (половина будинку на його, половина на моєму). Встигли закласти фундаемент, і в 1991 р. брат виїхав з Москви жити в Брянськ. Я побудувала будинок самостійно на закладеному фундаменті. На початку 90-их років нам в товаристві видавалися свідоцтва про право власності (як виявилося тимчасові). У мене зараз на руках свідоцтва на обидві ділянки, одне на моє ім'я, інше - на ім'я брата.
Хотіла б зараз оформити обидві ділянки в мою власність (брат ділянкою не користується, на словах говорив, що він йому не потрібний). Яка процедура?
Запросити у брата довіреність? У якій формі вона повинна бути складена, щоб оформлення обох ділянок справили на мене.

З повагою, Наталя.

Відповідь юриста:

Оформити обидві ділянки у Вашу власність можна тільки в тому випадку, якщо Ваш брат подарує, або продасть Вам свою ділянку. Таким чином, Вам необхідно укласти або договір купівлі-продажу нерухомого майна, або, що більш зручно у Вашому випадку, договір дарування. Звертаємо Вашу увагу, що в обох випадках договір повинен в обов'язковому порядку пройти процедуру державної реєстрації, і тільки після цього Ви зможете отримати свідоцтво про право власності на земельну ділянку, в даний час належить братові. З усіх питань складання такого роду договорів, складнощів, що виникають при їх держреєстрації, а також іншим супутнім проблемам, Вас завжди готові проконсультувати наші юристи в області земельного права.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може спадкоємець земельного паю розпоряджатися ним після вступу в права?
  • Перелік документів, необхідних для отримання свідоцтва про право власності ...
  • Перелік документів, необхідних для отримання свідоцтва про право власності ...
  • Оформлення земельної ділянки у власність
  • Оформлення ділянки у власність

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ