Як оформити договір дарування квартири від двох батьків дочки?

Добрий день! У мене є двоє дуже немолодих батьків. Вони живуть окремо в квартирі, що знаходиться у спільній власності. Постало питання як переоформити квартиру на мене, на дочку. Вирішили піти по шляху дарчим. Звернулися до нотаріусів, але вони сказали, що такий договір складається самостійно у вільній формі. Тоді кинулася в інтернет, але і там не отримала вичерпних відповідей. Питання залишилося відкритим: як скласти договір дарування квартири батьками дочки? Складається він від кожного батька окремо або від обох на одному аркуші? Де в договорі прописується, що квартира дарується дочки? Спасибі. Тетяна

Тетяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Договір дарування обов'язково складається в письмовій формі та засвідчується підписами дарувальника і обдаровуваного. Закон не вказує на необхідність нотаріального посвідчення договору дарування. У дарчим необхідно вказати сторони договору, їх паспортні дані та адреси місця проживання. Сам опис предмета договору (у нашому випадку - квартири) оформляється в точній відповідності з правовстановлюючими документами: кількість кімнат, який поверх, загальна і житлова площа, номер квартири, кількість поверхів у будинку, інвентарний номер, адреса, розташування квартири.
Дарування майна, що перебуває у спільній власності, можливо за згодою всіх учасників спільної власності. Тобто, якщо квартира знаходиться у спільній власності подружжя, то, перш ніж подарувати її, необхідно отримати письмову згоду другого з подружжя на дарування, яке можна скласти у нотаріуса.
Таким чином квартиру буде дарувати вам один з батьків. Згідно з п. 3 ст. 574 ГК РФ договір дарування нерухомості вважають укладеним з моменту державної реєстрації, як самого договору, так і перехід права власності від дарувальника до обдаровуваному.

 

Додаткові матеріали:

  • Як визнати договір дарування квартири недійсним?
  • Як правильно скласти договір дарування на земельну ділянку?
  • Чи потрібно укладати договір дарування з дочкою для передачі їй права власн ...
  • Чи безпечна угода купівлі-продажу квартири, отриманої власником за договоро ...
  • Визнання договору дарування недійсним після смерті обдаровуваного

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ