Вартість реєстрації права власності на частину будинку і землю?

Добрий день!

П'ять років тому помер мій батько і я вступив в спадщину, що становить 2/5 жілото будинку в Підмосков'ї і 2/5 ділянки землі, складовою за документами 1987006 га + 005 га передані в тимчасове користування, з виплатою податків. Реальна площа ділянки 015 га. Податки в радянський час виплачував тільки мій батько, як і плату за газ, страхування, платіжки є. За станом здоров'я (2 операції + променева терапія + 2 рази був госпіталізований з приводу серця) я не оформив документи на будинок і ділянку, оформив тільки вступ у спадок. Зараз реально будинком користується мій двоюрідний брат, який вклав у нього якісь кошти. Спочатку за документами у нього було 1/5 майна батьків батька, але з тих пір померла моя тітка, що не мала дітей і він можливо, як то оформив її частку на себе. Ще є один спадкоємець з 1/5 так само двоюрідний брат про який я давно нічого не знаю.

Скільки мені потрібно буде заплатити за отримання документів на право власності 2/5 + продаж моєї частки по її ринкової вартості? Чи можна зробити так, що 2/5 ділянки будуть від його фактичної площі 0.15 га, з викликом замірника і можлива оплата після продажу?

З повагою,

Сергій

Відповідь юриста:

Привіт, Сергій. 1. Якщо мито за спадщину ви вже оплатили, то відповідно до статті 11 Федерального закону від 21.07.1997 № 122-ФЗ «Про державну реєстрацію прав на нерухоме майно та угод з ним» за державну реєстрацію прав відповідно до податкового законодавства справляється державне мито, яка становить 500 рублів за державну реєстрацію права на об'єкт нерухомого майна, що виникло до введення в дію Федерального закону «Про державну реєстрацію права на нерухоме майно та угод з ним» у зв'язку державною реєстрацією обмеження (обтяження) права або угоди з об'єктом нерухомості, не тягне відчуження такого об'єкта.

2. Розмір державного мита за вказаною вами угоді при реєстрації її в нотаріуса залежить від вартості майна, оцінка якого проведена кадастровим відомством.
Або якщо ви маєте на увазі державне мито при реєстрації договору купівлі продажу та права власності, то за реєстрацію права власності - тисяча рублів, реєстрація договору купівлі продажу - тисяча рублів з усіх учасників договору.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо кадастровий облік був анульований за 8 днів до закінчення ст ...
  • Як визнати створення ТСЖ незаконним і визнати незаконним його рішення?
  • Перелік документів, необхідних для отримання свідоцтва про право власності ...
  • Перелік документів, необхідних для отримання свідоцтва про право власності ...
  • Реєстрація права власності на квартиру

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ