Яким чином можна оскаржити відмову гарантійній майстерні?

Яким чином можна оскаржити відмову гарантійній майстерні в виконанні гарантійного ремонту технічно складного виробу?
Суть справи: Праска з парогенратором фірми "Philips" GC9140 дата продажу 13.06.2010 вийшов з ладу 01.02.2011 у процесі еусплуатаціі. Поломка супроводжувалася різкою витоком пари з шланга праски за типом вибуху. На щастя, ніхто не постраждав. 05.02.2011 я звернувся в компанію "М.відео-сервіс", що має ліцензію на гарантійне обслуговування виробів фірми "Philips" (Приймальний пункт № 27 заявка на ремонт № 2762714). Через 1 місяць і 1 тиждень після звернення на мій мобільний телефон зателефонував чоловік, який представився "майстром" сервісу (без зазначення ПІБ), сказав, що на його думку випадок не гарантійний, тому він припускає зовнішнє ушкодження шланга, пов'язане, (цитата дослівна) з тим, що його надкусити домашня тварина, наприклад, собака. Запропонував здійснити ремонт за мої гроші. Я повідомив по телефону, що категорично від цього відмовляюся, тому: по-перше, не маю собаки та інших домашніх тварин, здатних перекусити шланг парогенратора; по-друге, перед вибухом пара, на шлангу не було ніяких зовнішніх пошкоджень; в -третє, праска і, отже, шланг парогенератора знаходиться на фірмової гарантії. 18 березня 2011 мені подзвонив інший чоловік, який назвався представником компанії "М.відео-сервіс" і відмовився назвати свої ПІБ, і запропонував забрати праска, тому за висновком "майстри" гарантійному ремонту він не підлягає.
Прошу роз'яснити мені, порядок моїх дій, оскільки для мене очевидні дві обставини: 1) є порушення моїх прав на виправлення дефекту неякісного товару в період гарантійного обслуговування; 22) неякісне виконання експертизи (або несумлінне виконання своїх функцій?) гарантійній майстерні.
З повагою, Д.Н.Дегтярев.

Дмитро Дегтярьов

Відповідь юриста:

Привіт, Дмитро. Вам необхідно провести незалежну експертизу праски і з її результатами знову звернутися в сервісний центр з претензією, в якій вкажіть, що бажаєте виконати гарантійний ремонт, а також отримати відшкодування витрат на експертизу. У разі відмови ви вправі звернутися до суду для врегулювання даного конфлікту.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна повернути ноутбук, якщо він вийшов з ладу другий раз за додаткової ...
  • Чи можна стягнути з автосервісу вартість повторного ремонту в іншій майстер ...
  • Який максимальний термін гарантійного ремонту телевізора?
  • Чи правомірні дії продавця мобільного телефону при проведенні 4 ремонтів?
  • Що робити якщо сервіс визнав поломку негарантійні випадки?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ