Чи може особа виграло торги, примусити організатора підписати договір?

У грудні 2010 р. ГУП "Мосгортранс" проведені торги по вибору постачальника автомобілів. За фактом вибору постачальника, ГУП направлено звернення про узгодження великої угоди Урядом Москви (власником Гупало). До цих пір не отримано схвалення на вчинення значного правочину. Постачальник втрачає інтерес до поставки тому в наявності практично не залишилося а м 2010 р.в. (За певною конкурсом ціною). Питання: чи може постачальник вимагати від ГУП "Мосгортранс" укладення даного договору в максимально короткий термін?

Олександр

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Александр. Згідно зі статтею 448 ЦК РФ, особа виграло торги, і організатор торгів підписують у день проведення аукціону чи конкурсу протокол про результати торгів, який має силу договору. Обличчя, яке виграло торги, при ухиленні від підписання протоколу втрачає внесений ним завдаток. Організатор торгів, який ухилявся від підписання протоколу, зобов'язаний повернути завдаток у подвійному розмірі, а також відшкодувати особі, що виграв торги, збитки, заподіяні участю у торгах, у частині, що перевищує суму завдатку.

Якщо предметом торгів було тільки право на укладення договору, такий договір повинен бути підписаний сторонами не пізніше двадцяти днів або іншого вказаного у повідомленні строку після завершення торгів і оформлення протоколу. У разі ухилення однієї з них від укладення договору інша сторона має право звернутися до суду з вимогою про спонукання укласти договір, а також про відшкодування збитків, заподіяних ухиленням від його укладення.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можуть інваліди по слуху вимагати відшкодування моральної шкоди за образ ...
  • Що робити якщо після внесення передоплати за меблі продавець підняв ціну?
  • Що робити якщо кадастровий облік був анульований за 8 днів до закінчення ст ...
  • На що може розраховувати пайовик при простроченні здачі квартири?
  • Розірвання договору оренди

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ