Чи можуть інваліди по слуху вимагати відшкодування моральної шкоди за образи?

вчора 21 січня ми з дружиною вирішили купити блакитний агат у крамниці, де продавали газети, журнали і д.р., що знаходиться в "копійці", на вул Авіаторів, 14 зажадали у літніх жінки і чоловіки надати нам блакитні агати на вибор.Но вони відмовили, сказали, що ми несуни.Ми образилися, вийшли, а в догонку вони прибігли перевіряти, чи не вкрали чи ми.Еще більш ми уніжени.Больше в магазин "копійка" ні шагу.Зачем не ввічливо вони потрібні, якщо на вулиці є кіоск, молоді продавці поважають нас.Моглі б стягнути з них суму за моральну шкоду, за те, ми згадали, що ми принижені інваліди по слуху.

Рауф

Відповідь юриста:

Привіт, Рауф. Відповідно до пункту 3 статті 426 Цивільного Кодексу РФ (далі - Кодекс) відмова комерційної організації від укладення публічного договору за наявності можливості надати споживачеві відповідні товари, послуги, виконати для нього відповідні роботи не допускається.

Відповідно до пункту 4 статті 445 Кодексу, якщо сторона, для якої відповідно до цього Кодексу або інших законів укладення договору обов'язково, ухиляється від його укладення, інша сторона має право звернутися до суду з вимогою про спонукання укласти договір. Сторона, яка необгрунтовано ухиляється від укладення договору, повинна відшкодувати іншій стороні завдані цим збитки.
До того ж, якщо вас образили з приводу інвалідності, ви вправі вимагати відшкодування морального збитку. Також передбачається кримінальне покарання за образи статтею 130 КК РФ.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо директор магазину відмовив покупцеві в обслуговуванні?
  • Чи може особа виграло торги, примусити організатора підписати договір?
  • Правомірність одностороннього розірвання договору на технічне обслуговуванн ...
  • Розірвання попереднього договору про купівлю-продаж автомобіля
  • Скарга в прокуратуру на роботодавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ