Чи підлягає безкоштовному ремонту керуючою компанією стіна?

Влітку 2010 року ми купили 4-кімнатну квартиру в монолітному будинку 2005 споруди в Куркино, зробили в ній ремонт.
У листопадові сильні морози ми помітили, що в кварітре стало дуже холодно, сильно запітніли вікна, стіни були вологі і на розетках виселити краплі води. Я боялася за життя і здоров'я своїх двох дітей.
2 грудня 2010 я написала заяву в нашу керуючу компанію ЗАТ «Естейт Сервіз», що знаходиться за адресою Москва, вул. Солов'їна гай, 9 в якому просила прислати комісію для складання акту про промерзанні стін і усунення даного дефекту. Мені було сказано, що вони нічим не можуть мені допомогти, оскільки це вторинне житло і що я повинна звертатися з претензіями до попереднім власникам. Потім вони порадили мені подати в суд на будівельну організацію, оскільки термін гарантії на будинок минув, і будівельна організація «СУ-40» навряд чи буде добровільно усувати свої дефекти.
У договорі з «Естейт Сервіз» існує пункт, в якому говориться, що ремонт загального майна багатоквартирного будинку здійснюється за рахунок керуючої компанії, але вони не вважають зовнішні стіни нашої квартири спільним майном.
У нашому будинку у деяких мешканців були аналогічні ситуації ще рік тому, але тоді Керуюча компанія діяла дуже оперативно і при чому безкоштовно для власників житла. Нам же кажуть, що ми «вторинні», і тому повинні усувати проблему за свій рахунок.
Комісія прийшла тільки сьогодні, 16 грудня, записів вони не робили, тепловізора з собою не мали, тільки вимірювали температури в кімнатах, але не стін. Стіни в квартирі вже висохли, вікна не течуть, тому висновки вони зробили не на підставі моїх слів, а на підставі того, що побачили. Крім того, коли я попросила скласти акт у моїй присутності, вони заявили, що складуть його в офісі і спочатку його подивиться юрист. А я зможу забрати копію.
Хочу подавати скаргу в Росспоживнагляд,
Інна

Відповідь юриста:

Привіт, Інна. Власникам квартир у багатоквартирному будинку належать на праві спільної часткової власності спільні приміщення будинку, несучі конструкції будинку, механічне, електричне, санітарно-технічне та інше обладнання за межами або всередині квартири, яке обслуговує більше однієї квартири.

Слід зазначити, що не всі конструкції будинку є спільним майном. Можна виділити дві основні ознаки визнання конструкцій спільним майном:
- Конструкції обслуговують більше одного приміщення;
- Конструкції є огороджувальними.

Огороджувальні конструкції - будівельні конструкції (стіни, перекриття, перегородки і т.п.), які утворюють зовнішню оболонку будинку, що захищає його від впливу тепла, холоду, вологи, вітру, а також розділяють багатоквартирний будинок на окремі приміщення (квартири, офіси і т . п.).

Крім того, огороджувальні конструкції підрозділяються на:
- Огороджувальні несучі конструкції;
- Огороджувальні ненесучі конструкції.

Вам необхідно написати на адресу керуючої компанії з вимогою здійснити ремонт спільного майна будинку. Якщо КК відмовиться задовольнити ваші вимоги - звертайтеся з позовною заявою до суду. Можливо вам знадобиться провести незалежну експертизу, вартість який ви вправі включити в позовна вимога про ремонт. Наші фахівці допоможуть вам скласти будь процесуальний документ і захистити ваші права, як на претензійної стадії, так і в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • З кого вимагати відшкодування збитків при затоці квартири через відкритого ...
  • Чи правомірно підвищення тарифів на ЖКГ більш ніж на 15%?
  • Правомірність вимоги ТСЖ про демонтаж супутникових антен
  • Ремонт та утримання спільного майна багатоквартирного житлового будинку
  • Оплата власниками квартир змісту, техобслуговування і ремонту загального ма ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ