Чи може не бути гарантії на одну із запчастин автомобіля?

Куплений автомобіль в травні 2010. У сервісній книжці зазначено, що гарантія не поширюється на акумуляторні батареї. А при евакуації автомобіля, гарантія покриває витрати з доставки несправного автомобіля в разі, якщо несправність, підлягає усуненню по гарантії за умови, що виникла несправність не дозволяє автомобілю пересуватися своїм ходом.
18.12.2010 автомобіль був вручений мені після ремонту (ДТП). Автомобіль був доставлений в сервісний центр (далі - СЦ) 26.08.2010 тобто знаходився 4 місяці. 20.12.2010 я не змогла завести автомобіль і викликала евакуатор (за рекомендацією СЦ), для з'ясування причини і усунення поломки). Автомоблей був доставлений в 23.30 і залишений на внутрішньому дворі СЦ.
21.12.2010 працівниками СЦ було з'ясовано, що причиною поломки був зогнилий акумулятор.
Посилаючись на вищезазначені статті сервісної книжки, ремон мені був здійснений і висталвен рахунок на 100% оплату всіх послуг і новий акумулятор + евакуаторну доставку.
Питання: чи правомірні дії СЦ? Чи мається термін гарантії після проведення ремонту? Адже СЦ, усунувши пошкодження від ДТП все ж видав мені автомобіль практично в аварійному стані? Чи повинна я сплачувати за послуги евакуатора, адже причина поломки з'ясувалася в СЦ, а працівник СЦ - водій евакуатора, не попередив мене про можливу оплаті послуг евакуатора, в разі виявлення негарантійного пошкодження? Я не стала б користуватися послугами евакуатора, а доставила авто самостійно.

Рената

Відповідь юриста:

Привіт, Рената. Зазвичай гарантія на на специфічні компоненти (свічки, акумулятори і т.д.) поширюється гарантія на перші 12 місяців або кілька тис. км. пробігу, в залежності від того, що настане раніше з моменту початку гарантії зазначеного в Сервісній книжці. Необхідно ознайомитися з вашими документами для відповіді на поставлене питання.

Згідно ЗоЗПП, можливі ситуації, коли виробник не вказує гарантійний термін. У такому разі в договорі купівлі-продажу може бути встановлений гарантійний термін будь-якої тривалості. Однак у разі встановлення продавцем гарантійного терміну меншої тривалості, ніж шість місяців, з урахуванням правила, встановленого пунктом 5 статті 477 Цивільного кодексу Російської Федерації, продавець буде нести відповідальність, якщо недоліки товару виявлені покупцем після закінчення гарантійного терміну, але в межах шести місяців з дня передачі товару покупцеві і, якщо покупець доведе, що ці недоліки виникли до передачі товару покупцеві або з причин, які існували до цього моменту.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можливий гарантійний термін на ремонтні роботу з усунення несправностей ...
  • Усунення несправностей автомобіля, викликаних його ремонтом
  • Можливість повернення автомобіля при ремонті більше 45 днів і істотному нед ...
  • Усунення несправностей автомобіля, викликаних його ремонтом
  • Пред'явлення претензії співробітникам автосервісу про неякісне ТО

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ