Чи можна направити в суд позовну заяву про дискримінацію співробітниками нічного клубу?

Здрастуйте! Питання таке: У п'ятницю 22 жовтня ходила в нічний клуб, і вперше в моєму житті мені було відмовлено у вході! Була неприємно здивована, тому що я вважаю, що мій look відповідав дрес-коду будь-якого клубу, тим більше заявленому на сайті клубу, по всім вимогам підходжу: і юридичним - я повнолітня, твереза і тп. , І за правилами даного клубу, викладеним на його сайті: не в спортивному одязі, не в старому, без логотипів, ввічлива, доброзичлива, симпатична начебто і тп.
Відмова вважаю приниженням моєї гідності. На мої спроби хоча б отримати інформацію про те, що не так, щоб виправитися і пройти, також не отримала жодних конкретних відповідей, хоча зверталася до адміністрації клубу. Чи можна якось офіційно розібратися в ситуації, і з чого почати? Хочу, щоб мені була дана конкретна інформація, чому правомірно мене не пускати, а якщо це неправомірно, то нехай вибачаться і пропускають в наступний раз)

Юлія

Відповідь юриста:

Привіт, Юлія. Нічний клуб є публічним закладом та надання послуг носить публічний характер. У відповідності зі ст. 426 ЦК України відмова від укладення публічного договору неприпустимий «за винятком випадків, коли немає можливості виконати послугу в даний момент, якщо цьому перешкоджають обставини непереборної сили, за наявності інших поважних причин». У клубі може бути встановлений дрес-код, наприклад вхід тільки в сукнях для жінок і в костюмах для чоловіків, однак про це повинні бути поставлені до відома всі відвідувачі. Якщо ви вважаєте, що відмова не обгрунтований, то ви цілком можете подати позов до суду про дискримінацію та відшкодування моральної шкоди.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна подати до суду заяву про дискримінацію з боку адміністрації рестор ...
  • Чи можуть позбавити водійських прав за штовхання автомобіля в нетверезому с ...
  • Чи можна повернути вартість абонемента у фітнес-клубі, якщо не було ні одно ...
  • Як покарати громадянина, ображають громадянку в нічному клубі?
  • Відмова авіакомпанії у вильоті громадянину без наявності зворотного квитка

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ