Чому при втраті одного ока не дають групу інвалідності?

Привіт мене звуть денис близько року тому я втратив зору на праве око в армії по строковій службі через деякий час зробив собі протезування на око, надалі хотів оформити собі інвалідність, зібрав усі довідки медецинское і віддав їх на розгляд у ЛТЕК Очний Минуло близько 2 тижнів , після це-го я сам вирішив з'їздити дізнатися По по воду мене, мені сказали що ми не можемо дати вам Групу інволідності як так у нас в законі не прописано що люди з одним оком мають право на інвалідність, моє питання заключається ось у чому по яким законом або ст. можу я дізнатися це і маю я право оскаржити це рішення в вище що стоять інстанція спасибі.

Денис

Відповідь юриста:

Привіт Денис. Вам необхідно ознайомитися з "Положенням про визнання особи інвалідом (затв. постановою Уряду РФ від 13 серпня 1996 р. N 965) (із змінами від 21 вересня, 26 жовтня 2000 р.), Правилами визнання особи інвалідом (затв. постановою Уряду РФ від 20 лютого 2006 N 95) і т.д.

Нажаль в даній ситуації все залежить від рішення медико-соціальної експертизи. Законодавець аргументує відсутність інвалідності тим, що очі - це парний орган і людина може бачити без одного ока . Інвалідність дається при частковій втраті зору на обох очах. Тобто якщо у вас поганий зір на другому оці, то вам повинні дати інвалідну групу. При незгоді з висновком МСК ви вправі оскаржити її відмову в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Виплата аліментів дитині після досягнення нею вісімнадцяти років.
  • Як оскаржити відмову у встановленні інвалідному групи в суді?
  • Чи можна поліпшити житлові умови при отриманні інвалідності другою дитиною?
  • Оспорювання рішення МСЕ в судовому порядку
  • Оскарження рішення медико-соціальної комісії в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ