Як оскаржити відмову у встановленні інвалідному групи в суді?

Добрий день!
У мене питання по відновленню групи інвалідності. У 2009 році мамі була привласнена 2 група 3-я ступінь (наближена до 1-й групі) інвалідності. Видана була на рік. У 2010 році ми інвалідність продляете, і нам присвоїли 3-ю (робочу) групу. У мами цукровий діабет (вона на інсуліні) важкого перебігу вже 34 роки. У 2009 році вона перенесла операцію на правій нозі, в результаті якої позбулася пальця. При проходженні комисси в Поліклініці № 148 лікарі поставилися до мами дуже негуманно. По-перше, їй нагрубили. По-друге, змусили хворої людини самому ис!
кать форму для проходження комісії, хоча вона повинна бути у конкретного лікаря. І по-третє, заступник головлікаря по ЛТЕК її не оглянула, але при цьому дала висновок: "діабет середнього ступеня тяжкості". Само собою, стан мами погіршилося за останній рік. Діабет дав ускладнення на весь організм: нирки, печінка, ноги (діабетична стопа), головний мозок, а також можливість себе обслуговувати. У такому стані людина не може працювати. Всі ускладнення зафіксовані в епікризі лікарень. Заява про перегляд рішення комісії було подано в головне!
бюро МСЕ і в Федеральне бюро МСЕ (!
останній орган, уповноважений в даному питанні на федеральному рівні). Далі тільки суд. У зв'язку з цим у мене декілька питань: наскільки реально в судовому порядку оскаржити рішення комісії і відновити неробочу групу інвалідності? Який суд буде розглядати дану справу? Чи потрібен адвокат на суді?

Христина

Відповідь юриста:

Привіт, Христина. Справа буде розглядатися в районному суді. Область медицини потребує спеціальних знань, суддя не фахівець і своє рішення буде приймати на підставі проведених експертиз або висновків фахівців. Власне, для суду знадобиться позитивний висновок експерта, думки незалежних фахівців. Присутність адвоката безумовно підвищить ваші шанси на перемогу.

 

Додаткові матеріали:

  • Розділ майна між матір'ю, її колишнім чоловіком і дочкою, придбаного на ко ...
  • Чому при втраті одного ока не дають групу інвалідності?
  • Оспорювання рішення МСЕ в судовому порядку
  • Як відновити групу по інвалідності в судовому порядку?
  • Оскарження рішення медико-соціальної комісії в судовому порядку

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ