Чи повинен безквитковий пасажир при посадці платити додатковий збір за придбання квитка?

В електричці довелося заплатити контролерові за квиток зайві 53 карбованці (збір так званий), хоча у випадку якщо на станції відправлення немає можливості придбання квитка, то збір не сплачується, про що вказано в правилах і написано на сайті РЖД. Контролер ж, вів себе зухвало і на підвищених тонах стверджував, що збір береться завжди. Довелося заплатити, так як запізнювався. В інтернеті, прочитав, що за таке можна написати скаргу в прокуратуру, за статтею вимагання. На скільки реально покарати даного контролера? (Квиток виданий їм у мене залишився, як доказ, і номер значка я записав + на квитку вказано, з якого апарата він видавався)

Анатолій

Відповідь юриста:

Привіт, Анатолій. В силу статті 8 Федерального закону від 10.01.2003 р. № 17-ФЗ «Про залізничний транспорт Російської Федерації» збори, не регульовані державою, встановлюються господарюючими суб'єктами.

Таким чином, безквитковий пасажир, що зробив посадку в поїзд приміського сполучення зі станції, обладнаної квиткової каси, оплачує вартість проїзного документа (квитка) та суму збору. У разі, якщо безквитковий пасажир здійснив посадку зі станції, на якій відсутній квиткова каса, з нього збір за вказані послуги не стягується. При цьому збір сплачується пасажиром в добровільному порядку.
У тому випадку, якщо ви звернетеся за детальною консультацією з цього питання до нашого фахівця, він допоможе вам скласти скаргу, інші необхідні процесуальні документи і представлять ваші інтереси в усіх державних органах.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити, якщо сайт РЖД продав квиток із зазначенням неіснуючого в поїзді ...
  • Як повернути всю сплачену за квиток на автобус грошову суму?
  • Правомочний авіаперевізник відмовляти у посадці на рейс без зворотного квит ...
  • Чи має авіперевозчік право відмовити громадянину у вильоті без зворотного к ...
  • Відмова авіакомпанії у вильоті громадянину без наявності зворотного квитка

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ