При оформленні співробітника на роботу в державну установу зробили запис у трудовій книжці: виконуючий обов'язки, що робити?

При оформленні мене на роботу в державне освітня установа на вакантну посаду в трудову книжку і в договір була внесена формулювання "взяти з 1 листопада 2009 р. на посаду виконуючого обов'язки провідного спеціаліста методичного відділу". Минуло більше року - я вимагаю затвердити мене в посаді, а у відділі кадрів пропонують замість цього написати заяву на атестацію на тарифікаційної розряд, не погоджуючись виправити запис у трудовій "в.о." на просто "провідний спеціаліст"

Яковлева Олена Володимирівна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена Володимирівна. Почнемо з того, що прийняти вас на вакантну посаду виконуючим обов'язки роботодавець не мав права, тому ви не були працівником установи. До того ж у трудовій книжці не може бути записи про посади виконуючого обов'язки, тому такої посади не існує. Якщо вас взяли на місце, наприклад, співробітниці в декреті, то повинні були укласти строковий трудовий довгор і в трудову зробити запис про прийом на роботу. Термін в даному випадку не має значення, вам необхідно звернутися до суду для отримання правильного запису в трудовій книжці та відповідної посади. Для отримання більш детальної консультації щодо порядку ваших дій, вам необхідно записатися на консультацію до юриста.

 

Додаткові матеріали:

  • Як довести факт роботи у видавництві якщо в трудовій книжці помилка?
  • Чи можна оскаржити неприйняття на роботу після закінчення випробувального т ...
  • Чи можна змінити запис у трудовій книжці у судовому порядку?
  • Чи можливо переведення працівника на посаду генерального директора
  • Чи можливо переведення працівника на посаду генерального директора

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ