Як захистити порушені права працівника при звільненні?

Добрий день, я б хотіла порадитися на рахунок того подавати мені в суд на компанію чи ні. влаштувалася в компанію БІЛЛА 15 вересня, 28 вересня, я сильно порізала палець у відділі тому там не працювали предохран7ітелі від ножа, звернулася в травмпунк, мені швидку ніхто не викликав, сама поїхала, там оформили виробничу трамвая відправили до лікарні, на слід день треба було оформляти лікарняний, але керівництво магазину, благало не оформляти виробничу, зійшлися на тому, що я не буду оформляти виробничий б /л, а вони мені в той час будуть ставити робочі дні, стільки скільки я буду сидіти, поки не заживе палет, 14 открября вони викликали мене на роботу, палець ще не зажив, сказали виходь на роботу або звільняйся , 16 числа я вийшла на роботу, відпрацювала години 4 визввалі до керівництва, змусили понервувати і написати заяву за власним бажанням, написала, через 2 години після написання заяви мене забрали з нападом в лікарню, лікарняний відкритий з 16 числа, заяву на звільнення з 22 жовтня, ось сьогодні 1 листопада, лікарняний не закритий, але мене вже звільнили, підкажіть як бути з повагою, Юлія

Відповідь юриста:

Привіт, Юлія. Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

Працівник при порушенні трудових прав має право звертатися і до державної інспекції праці, і в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Як домогтися стягнення заробітної плати з роботодавця при звільненні?
  • Що робити якщо роботодавець вирішив звільнити працівника проти його бажання ...
  • Як добитися від роботодавця виплати заробітної плати після звільнення?
  • Куди скаржитися працівникові на роботодавця при затримці виплати зарплати?
  • Роботодавець не розрахував працівника за відпрацьований час

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ