Після вагітності була знижена заробітна плата: як боротися з роботодавцем?

Привіт у мене така ситуація, я влаштувалася на роботу в державну установу (дитячий садок) на момент оформлення мій оклад состовлял 15290рублей через 2-а тижні я дізналася що вагітна і відповідно поставила начальство до відома після чого мій оклад знизився до 12290рублей, видовать копію трудового договору мені відмовляються посилаючись на зайнятість, так як у мене є перша дитина який часто хворів я практичний до декрету була на лікарняному, сьогодні я пішла в Бугалтер і мені сказали що декретні мені будуть розраховувати не з окладу 12290рублей, а з 4500рублей як це можливо? ???

Христина

Відповідь юриста:

Привіт, Христина. Для того, щоб допомога по вагітності та пологах, а також щомісячну допомогу по догляду за дитиною до 15 років розраховувалися не з мінімальної зарплати, Вам потрібно офіційно пропрацювати більше 6 місяців (загальний трудовий стаж, а не на новому місці роботи). Далі вважаються всі виплати за цей період (включаючи премії та інше) і виводиться середньомісячна виплата, які і будуть враховувати при розрахунку посібників. Якщо Ваш загальний страховий стаж менше 6 місяців, то Ви отримаєте декретну відпустку - 1 МРОТ, тобто 4611 рублів.
Пониження вашої заробітної плати неправомірно і має бути оскаржене. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права. Наші фахівці допоможуть вам зрозуміти ситуацію і захистити свої права. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • На яку суму декретних виплат може розраховувати співробітниця компанії, якщ ...
  • Які права має вагітна співробітниця працює за строковим трудовим договором?
  • Як отримати декретні виплати не з офіційної зарплати, а з реальною?
  • Порушення трудових прав вагітної співробітниці та їх захист в суді
  • Захист трудових прав вагітної співробітниці підприємства

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ