Що робити якщо співвласник частки в квартирі уникає отримання повідомлення про продаж?

Бажаю продати свою частку в московській вартіре (3/5), нрінадлежащую мені на правах власності, 2/5 - в іншого пайовика. Кожен з пайовиків проживає не в Москві.
Будь ласка, підкажіть, як повідомити долщщіка про продажу моєї частки. Він всіляко ухиляється від отримання повідомлення про продаж, бажаючи одноосібно вселитися в квартиру. Які є варіанти повідомлення іншого пайовика. Я пробувала повідомити заказнм листом - він його не забирає на пошті і воно повертається. На телеграму - реакція така ж. Можливо це зробити через суд. Якщо так, то це має бути московський суд або за місцем реєстрації проживання пайовиків? Заранее спасибо.

Наталія Михайлівна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Наталя Михайлівна. Якщо у вас залишилися чеки про відправку рекомендованого листа з повідомленням, то це і є доказ вашого письмового повідомлення власника другого частки. Мовчання співвласника частки або надіслані заперечення без пропозиції про викуп після закінчення місяця з моменту його повідомлення вважаються відмовою від права переважної купівлі.

Ще можна діяти через нотаруса, що є найбільш кращим варіантом. Нотаріус уповноважений передати заяви громадян іншим громадянам особисто під розписку або пересилає поштою із зворотним повідомленням. На ваше прохання нотаріус видасть свідоцтво про передачу заяви. У свідоцтві можуть зазначатися зміст одержаної на заяву відповіді або інформація про те, що відповіді до призначеного терміну не послідувало. Якщо ви вирішите звернутися до послуг нотаріуса, необхідно мати два примірники заяви про пропозицію викупити частку і пам'ятайте, що лист має бути спрямоване саме від особи нотаріуса. У цьому випадку, по витікання одного місяця, як лист від нотаріуса було отримано сособственником, якому пропонується викупити Вашу частку, нотаріус видає свідоцтво про передачу заяви, після цього можнете продавати свою частку.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна продати частку в квартирі за вищою ціною, ніж була запропонована в ...
  • Чи можна зобов'язати власника виділити частку в квартирі в натурі?
  • Як примусово викупити частку квартири у власника?
  • Як продати частку в квартирі матері і оформити угоду купівлі-продажу?
  • Пропозиція про викуп частки.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ