Чи можна продати частку в квартирі за вищою ціною, ніж була запропонована власнику друге частки?

У 2-ух кімнатній квартирі 3 власника, у кожного по 1/3 долі.Ми з батьком маємо в даній квартирі разом 2/3 долі.Ми з батьком вирішили продати 2/3 частки за 2000000 млн.руб.Ми пішли до нотаріусові відправив третій власнику (Олені) заяву про продажу долі.Желаніе про покупки Олена не виявила.
У нас з'являється покупець який пропонує нам 4000000 млн.руб. за 2/3 частки в квартирі, але якщо 2/3 частки будуть належати одній людині (мені чи татові).
Я дарую татові свою 1/3.Папа висилає Олені власнику лист через нотаріуса з новою суммой.Елена постійно перешкоджає продажу частки і проти того що б батько продавав свої 2/3 частки, не одержує повідомлення навмисно, що б перешкодити. Батько звернувся в суд з проханням зобов'язати Олену купити або відмовитися від покупки частки в квартіре.Елена висуває зустрічний позов, що батько зобов'язаний їй продати 2/3 частки за 2000000мл.руб.
ПИТАННЯ: скажіть так, як ситуація докорінно змінилася, мій батько може змінити суму продажу частки в більшу сторону, тобто НЕ 2000000млн. руб., а 4000000млн. руб.
І в якому законі це прописано?

Людмила

Відповідь юриста:

Привіт, Людмила. Так як власниця частки в течії 30 днів з моменту вашої пропозиції про покупку частки не погодилася її придбати, то ви маєте право продати цю частку іншому покупцеві за ту суму, яка вам підходить. Вам краще звернеться до юриста, для правильної побудови захисту ваших інтересів у справі, щоб уникнути помилок і наші фахівці готові прийти до вас на допомогу.

 

Додаткові матеріали:

  • Як продати частку в квартирі, якщо її власники неповнолітні діти?
  • Чи може власник продати свою частку третій особі, а не іншому власнику част ...
  • Чи можна зобов'язати власника виділити частку в квартирі в натурі?
  • Як примусово викупити частку квартири у власника?
  • Чи можна зобов'язати власника частки продати її за ринковою ціною?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ