Як примусово викупити частку квартири у власника?

Трьох кімнатна квартира в центре.Одін власник кімнат № 1 та № 2 по 13 м2.Второй власник (брат) 1/2 частки кімнати № 3 -21 м2.Третій власник (колишній чоловік першого власника) 1/2 частки кімнати № 3 - 21м2.
Прописаний тільки брат у своїй власності. Кв 64 м2.Бившій чоловік не живе в цій квартирі, але погрожує подарувати, здати свою частку "бомжам, іногороднім". Або примусити нас до продажу решти кімнат задешево.
Ми колишнього чоловіка не пускаем.Говорім що тільки через суд.Но він може зламати двері і виселити зможемо тільки через суд. Але не факт що суд виселить, швидше офіційно вселить третя особа або його союзніков.Что нам робити в такій ситуації? Чи можемо ми в судовому порядку примусити колишнього чоловіка продати нам (мені чи братові?) 1/2 частку кімнати размером21 М2 т.е.105 М2 за ринковою ціною оцінивши через оцінювача? Колишній чоловік прописаний і має власність 1/2 частку 2-х кімнатній квартирі на околиці Москви.

Оксана

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Оксана. Якщо третій власник збереться продавати частку в квартирі, то він зобов'язаний повідомити про продаж вас і другого власника в письмовій формі за місяць. Якщо ви відмовитесь, то власник має право продати частку, однак не нижче, ніж за запропонованою вам вартості. Здати свою частку будь-кому без вашого дозволу власник не може, як і вселити, або прописати когось, крім своєї неповнолітньої дитини.
Примусити власника продати вам частку за ринковою ціною ви не можете, також як і перешкоджати йому в проживанні в квартирі. Ви можете спробувати визнати частку в квартирі незначною і примусово викупити її у власника в судовому порядку.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи може власник продати свою частку третій особі, а не іншому власнику част ...
  • Чи можна продати частку в квартирі за вищою ціною, ніж була запропонована в ...
  • Чи можна зобов'язати власника виділити частку в квартирі в натурі?
  • Чи може сестра продати частку в квартирі, якщо другий власник проти?
  • Чи може власник виселити іншого власника з квартири?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ