Чи потрібно приватизувати квартиру для отримання відшкодування збитку при затопленні?

Здравствуйте!
Ми живемо на останньому етаже.Над нами є технологічний поверх (горище). дом 50-60г. споруди. Протягом кількох останніх років дах почав підтікати і нам затоплювало кухню (тобто стіна, що виходить на вулицю ставала мокрою, укоси вікна, а у нас стоять склопакети, всі в розлученнях. На наші звернення в ЖЕК реагували якось мляво і неохоче. Щось робили, але в міжсезоння все повторювалося. Цього року під час відлиги потекло вже дуже сильно, все укоси вспучілісь, пішов грибок , капало навіть зі стелі. Далі потекло вікно в протилежній кімнаті. Крім счіщанія снігу з даху ніяких дій не робилося. Квартира муніципальна. Зараз ЖЕК цікавиться, чи будемо ми приватизувати квартиру, і якщо ні, то з якої причини.
Не могли б ви підказати, куди нам оббратіться, щоб нам допомогли відремонтувати примусово дах. І як краще зробити-спочатку приватизовувати і потім звертатися з приводу ремонту або зараз відстоювати свої права. задолжности по квартплаті немає. Фотографії підсумків протікання даху є.

Марина
.
Відповідь юриста:

Привіт Марина. Приватизація квартири не має значення для відшкодування збитків від затоплення. Першим ділом вам необхідно викликати комісію і скласти акт про затоплення, встановити вину ЖЕКу і розрахувати приблизну вартість відновлювальних робіт, про що оповістити осіб, винних у затопленні. При відмові у відновлювальних роботах - звертайтеся з відповідною заявою до суду.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна вимагати від управляючої компанії відшкодування збитку від затоки?
  • Затопили сусіди вдруге: як стягнути збитки, завдані затокою?
  • Як змусити управляючу компанію усунути протікання в даху будинку?
  • Куди звернутися за допомогою з питань поточного та комунальног
  • Як приватизувати муніципальну квартиру, якщо вже брав участь в приватизації ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ