Чи можна уникнути позбавлення прав водія за перетин суцільної?

Здрастуйте!
Підкажіть, будь ласка, в такій ситуації. Їхав в Московській області за досить вузькій дорозі, де на моєму боці припаркувалася вантажна машіна.Я, природно, її об'їхав, виявляється там була суцільна "затоптана", і ховалася машина ГИБДД, де мене звичайно ж зупинили. Справа дійшла до вилучення моїх водійських прав. У протоколі представники органів написали, що я обганяв по суцільній. І в протоколі я відмовився від їх показань. Мені призначено суд на 18 березня, з можливим наслідком позбавлення прав на 4-6 місяців. А я працюю водієм, і такий результат ситуації мене вкрай засмучує. Був би радий, якби ви мене грамотно проконсультували, правильно мене направили, і чимось можливо обнадіяли. Спасибі, чекаю Вашого дзвінка.

Нарік

Відповідь юриста:

Привіт Нарек. Правила дорожнього руху забороняють перетин подвійної суцільної лінії розмітки. Але аж ніяк не кожне порушення даного пункту правил спричинить за собою позбавлення водійського посвідчення.
Співробітники ГИБДД часто користуються необізнаністю водіїв про правила застосування штрафних санкцій. Насправді за перетин подвійної суцільної лінії передбачено позбавлення прав тільки в наступних випадках:

- Вчинення обгону через подвійну суцільну лінію розмітки;
- Вчинення лівого повороту через подвійну суцільну лінію.

Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Як домогтися штрафу замість позбавлення водійських прав за перетин подвійно ...
  • Як перекваліфікувати справу про позбавлення водійських прав?
  • Що робити при порушенні знака "в'їзд заборонено" і вилучення прав?
  • Який термін оскарження постанови про позбавлення водійських прав?
  • Як поводитися на судовому засіданні з приводу позбавлення прав?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ