Як перекваліфікувати справу про позбавлення водійських прав?

Здрастуйте! Мені належить суду через порушення (або нібито порушення) правил ПДР - у мене збираються відібрати права (на термін 4-6 місяців) за виїзд на зустрічну смугу. Насправді виїзду, загрозливого або що заважає руху автомобілів, як такого не було.
Я їхала по Люблінської вул. від центру і збиралася повернути ліворуч, на 11-ту вул. Текстильників. Там у моєму напрямку руху три ряди і стоїть світлофор зі стрілкою. Коли я під'їхала до повороту, загорівся червоний для тих, хто рухається по Люблінської вул. далі, а для повертають наліво (тобто для мене) загорілася зелена стрілочка. Однак в лівому ряду, призначеному для повороту, зупинилося дві машини, які не стали поступатися мені місце для нормального повороту, і я повернула по стрілочці, на дозволяючий сигнал, але трохи виїхавши на зустрічну (так як об'їжджала зупинилися і не пропускали мене автомобілі). Власне, це і побачив співробітник ДПС. Він ставить мені виїзд на зустрічну смугу.
Хотілося б дізнатися, чи можливо перекваліфікувати це в ч.3 ст 12.15 КоАП (виїзд на зустрічку при об'їзді перешкоди) або в ч.2 ст. 12.16 КоАП (поворот наліво в порушення розмітки)?

Віолетта

Відповідь юриста:

Привіт, Віолетта. Вам краще звернутися до адвоката, який має досвід в даній правовій сфері, якщо ви цього ще не зробили. Кваліфікований юрист, який бере участь у справі про позбавлення водійських прав:
- Оспорить обставини зафіксованого події, спираючись на помилки або невірне трактування подій працівниками ГИБДД при складанні протоколу;
- Зверне увагу суду на порушення процесуальних норм при розгляді адміністративної справи про позбавлення водійських прав, якщо такі мали місце;
- Перекваліфікує порушення на іншу статтю, яка не передбачає позбавлення прав;
- У разі несприятливого судового рішення, зменшить термін покарання.
Наданої вами інформації недостатньо для кваліфікованого ради в ситуації, що склалася, ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в ситуації, що склалася після ознайомлення з усіма документами, що мають безпосереднє відношення до справи.

 

Додаткові матеріали:

  • У якому випадку за рух по зустрічній смузі передбачено штраф, а в якому поз ...
  • Що робити якщо співробітник ГИБДД не видав копію протоколу і тимчасові прав ...
  • Чи можна уникнути позбавлення прав водія за перетин суцільної?
  • Порядок оскарження постанови про адміністративне правопорушення
  • Кваліфікація адміністративного правопорушення по більш м'якій статті

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ