Який термін оскарження постанови про позбавлення водійських прав?

Я виїхав на смугу зустрічного руху в місці, де лінія розмітки переривчаста, знака "обгін заборонений " нет.В місці, де лінія почала переходити в суцільну я з'їхав на узбіччя - протилежну від моєї смуги, включивши аварійки з метою розвороту, щоб доїхати до того місця, де я благополучно зміг би вбудуватися в свою смугу. Суд вирішує, що мені належить покарання у вигляді позбавлення водійського посвідчення. Є відео, кіт. знімали співробітники ДПС і на ньому видно тільки лише те, що я стою з аварійкою на узбіччі і ніякої лінії розмітки не видно, тобто доказів моєї провини немає, крім рапорту, протоколу та схеми, складеної співробітником ДПС. На схемі стоїть мій підпис, але вона намальована неправильно - спочатку взагалі неправильно була намальованим схема - з суцільною лінією замість переривчастою, після довгого мого тиску були внесені зміни за допомогою замазки (кажучи: "це всього лише схема, я не художник і т. д. ") У підсумку на схемі виходить, що на розмір корпусу мого автомобіля я рухався вже уздовж суцільної лінії, а не як насправді уздовж переривчастої і суддя посилається на те, що у нього немає підстав не вірити інспектору ДПС і що схема підписана мною не дивлячись ні на що! Питання - у мене є підстави оскаржити рішення судді або дійсно я не правий??? І в які терміни я можу оскаржити рішення судді і що мені для цього потрібно зробити??? Заранее спасибо!

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Артем. Якщо судом вже було винесено у відношенні вас постанову про позбавлення права керування транспортними засобами, то для того, щоб повернути ваше водійське посвідчення, необхідно оскаржити постанову про позбавлення водійських прав у вищестоящий суд протягом десяти днів з моменту вручення вам копії.

Зазвичай вже на цій стадії громадяни здійснюють свої перші помилки і тим самим віддаляють жадану мета. Тому краще звернутися до адвоката, який має досвід в даній правовій сфері, якщо ви цього ще не зробили. Апеляційна (касаційна, наглядова) скарга повинна бути складена у суворій відповідності до чинного законодавства, і будь-яка помилка може коштувати вам водійських прав.

 

Додаткові матеріали:

  • Як домогтися штрафу замість позбавлення водійських прав за перетин подвійно ...
  • Чи можна уникнути позбавлення прав водія за перетин суцільної?
  • Як перекваліфікувати справу про позбавлення водійських прав?
  • Що робити при порушенні знака "в'їзд заборонено" і вилучення прав?
  • Порядок оскарження постанови про адміністративне правопорушення

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ