Що робити при порушенні знака "в'їзд заборонено" і вилучення прав?

Здравствуйте!
Моя ситуація полягає в наступному:
при проїзді регульованого перехрестя а /д Москва-Мінськ з боку ММК в сторону Істри (11й кілометр) допустив виїзд на смугу зустрічного руху на порушення знаків "4.2.1 " "3.1 " і розмітки "1.1 ".
. Причина: справа відбувалася в темний час доби, внаслідок чого знак "3.1 " і розмітку не побачив. Вимога знака "4.2.1 " зрозумів невірно, тому що даний знак з'явився в цьому місці недавно, раніше та смуга, на яку я виїхав, не вважалася смугою зустрічного руху.
Проїхавши близько 20 м. і зрозумівши, що допустив помилку, дочекавшись заборонного сигналу світлофора для зустрічного потоку, не створюючи перешкод іншим учасникам руху, зробив розворот і продовжив рух у правильному напрямку, після чого був зупинений чекали в засідці співробітниками ДПС, і у мене були вилучені "права ", натомість видано тимчасове посвідчення та повідомлення про передачу справи до суду за ч.4 ст. 12.15.

Максим

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Максим. «Рух в зустрічному напрямку по дорозі з одностороннім рухом - тягне за собою накладення адміністративного штрафу в розмірі п'яти тисяч рублів або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від чотирьох до шести місяців".
Заїжджати під «Цегла» забороняється будь-яким транспортним засобам. Але в залежності від того, де був встановлений даний знак, порушення правил дорожнього руху може бути покарана штрафом, або ж позбавленням прав. Позбавлення водійського посвідчення за проїзд під «цеглину» правомірно, якщо на дорозі є суцільна роздільна смуга, яка має на увазі, що проїзд заборонений по проїжджій частині.

Якщо інспектор ГИБДД при складанні протоколу обмежився вказівкою пункту 1.3 ПДР, що містить правило про те, що учасник дорожнього руху зобов'язаний дотримуватися ПДР, вимоги знаків і дорожньої розмітки, то такий протокол цілком може бути опротестований, і позбавлення прав за проїзд «під цеглу» буде неправомірним . Допомогти вам розібратися в тонкощах адміністративного законодавства, а також Правил дорожнього руху може тільки грамотний і досвідчений автоюріст.

 

Додаткові матеріали:

  • Який термін оскарження постанови про позбавлення водійських прав?
  • Співробітники ГИБДД виписали протокол про адміністративне правопорушення: щ ...
  • Порядок оскарження постанови про адміністративне правопорушення
  • Порядок оскарження постанови про адміністративне правопорушення в суді?
  • Кваліфікація адміністративного правопорушення по більш м'якій статті

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ