Які права дає генеральна довіреність і чи потрібні документи довірителя?

Я громадянка РФ, маю двох неповнолітніх дітей (6лет, 8мес.). Діти теж громадяни РФ. Я одружена з громадянином України, і більшу частину часу ми проводимо в Києві. При наявності маленьких дітей я не можу часто їздити до Москви для оформлення /переоформлення різних документів. Будучи в Москві останній раз, я оформила генеральну довіреність на мою маму. Відповідно до доручення вказані всі дані мого паспорта, свідоцтв про народження дітей, перелік всіх організацій і т.д. А зараз ми зіткнулися з проблемами: 1) треба перевести особовий рахунок квартири на моє ім'я (була бабуся квартиронаймачки, вона померла, в квартирі прописані залишилися я і мої діти!). У розрахунковому центрі мамі відмовили робити це по довіреність, сказавши, що потрібні оригінали моїх документів.
2) треба переоформити дитячу допомогу (щомісячні 2000руб.) На старшу дівчинку. У соціальному забезпеченні населення їй теж відмовили, сказавши, що потрібні оригінали документів. Причому завідувачка пояснила, що мама має право отримувати за мене гроші, ставити підпис, але переоформляти небудь не може
Нотаріус, у якого я оформляла довіреність, запевнив мене, що завіряти ксерокопії не треба (мій паспорт, свідоцтва дітей), тому це все внесено в довіреність, а це рівнозначні речі. Я цього робити не стала. А виявляється, що треба?
Пояснить, будь ласка, які ж права дає ця довіреність, а які ні? Хто все-таки правий? Як мені краще вчинити в такій ситуації?
*** Зазначений номер телефону-мами (ирина)

татьяна

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Тетяна. Генеральна довіреність дає право довіреній здійснювати будь-які законні операції від вашого обличчя в будь-яких галузях діяльності, крім, наприклад, виплати податків, відшкодування збитків і т.д. На жаль відповісти на ваші запитання, не ознайомившись з текстом довіреності, неможливо. Запишіться на консультацію до нашого юристу, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна включити в спадкову масу квартиру, яку спадкодавець не встиг прива ...
  • Що робити якщо власник автомобіля відкликав довіреність?
  • Що робити, якщо чоловік вивіз за кордон і відібрав документи?
  • Чи потрібно для видачі довіреності приїжджати в РФ або можна видати її на т ...
  • Що робити якщо чоловік вивіз дружину з дітьми закордон і відібрав документи ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ