Чи можна оскаржити угоду купівлі-продажу частки в квартирі, якщо порушено право першочергового викупу?

Здрастуйте! У 1992 році наша 3-х кімнатна квартира була приватизована на маму і отца.Мама померла в 1998 году.Нас троє дітей ми всі були ще не совершеннолетніе.Отец відразу ж пішов від нас.В 2009 році він подав позов щоб отримати в спадок мами більшу частину її долі.Із чого ми дізналися що наша квартира виявляється пріватізірована.Ми подали позов щоб нас включили в число учасників приватизації, так як були порушені наші права.В позові нам отказалі.І присудили батькові 1/8 частки від маменого спадщини , хоча минуло вже 11 років, і на протязі пів року після її смерті він в спадок не вступіл.В підсумку йому присудили 5/8 нашої квартіри.9 січня цього року до нас у квартиру заявилися сторонні люди, з договором купівлі продажу, що вони купили 3/8 нашої квартири, і 2/8 інша покупательніца.І займають 2 комнати.Нас виходить помістили всіх 4-х з 15 однорічною дитиною брата, а інший брат у нас хворий на туберкульоз, в одну комнату.О продажу квартири ми нічого не знали і жодної згоди не давалі.Так ж я вважаю що повинні були втрутитися органи опіки, тут замішаний маленький ребенок.Ми нотаріусу відсилали лист що ми готові викупити його частку вкладаючись в срокі.ОН отримав свідоцтво що повинен вступати з нами в переговори 24 грудня 2010года, а угода купівлі продажу зроблена від 11 грудня 2010.Отец з грошима скрился.Я вже ходжу по всіх інстанціях де бачу у відповідь розведені руки, нам ніхто не може помочь.Будто б він все зробив правільно.Органи опіки права дитини захищати не хотят.Спасібо.Жду відповіді.

Відповідь юриста:

Привіт, Римма. У даному випадку в наявності порушення вашого права переважного викупу частки в квартирі. Ви маєте право направити позовну заяву до суду для визнання угод купівлі-продажу часток недійсними. Потім у вас з'явитися час для того, щоб викупити зазначені частки самостійно. Також, якщо ви перебуваєте на обліку потребуючих поліпшення житлових умов, то поза чергою житлові приміщення соціального користування надаються:
громадянам, хворим на активну форму туберкульозу, що підтверджено клініко-лабораторними чи іншими методами дослідження, з бактеріовиділенням за умови дотримання хворими запропонованого режиму лікування і збереження виділення мікобактерій після проведеного шестимісячного курсу протитуберкульозного лікування.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна визнати договір купівлі-продажу недійсним?
  • Чи можна зобов'язати власника частки продати її за ринковою ціною?
  • Як продати частку в квартирі матері і оформити угоду купівлі-продажу?
  • Чому орган опіки та піклування не дає дозвіл на мену квартир?
  • Як приватизувати муніципальну квартиру, якщо вже брав участь в приватизації ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ