Порушення роботодавцем трудового законодавства та захист трудових прав в суді

Працюю в банку в одному з внутрішніх структурних підрозділів Московської області. Даний підрозділ було відкрито в кінці квітня цього року. Всього в офісі працює 4 людини, одна з яких прибиральниця. За штатним розкладом в офісі повинно працювати не менше 10человек. Плани встановили з урахуванням роботи 10 осіб. У середині вересня 2011 року надіслали план заходів щодо закриття офісу в жовтні 2011 року. Перший раз мені подзвонив один з керівників з проханням про написання заяви за власним бажанням збігається з датою закриття підрозділу, другий раз викликали на бесіду в Головну організацію, де ще раз намагалися пояснити, що якщо не напишу заяву за власним бажанням, то мені і моїм колегам по офісу влаштують такі умови праці, що самі вже за своїм бажанням напишемо цю заяву. Частина цієї бесіди у мене записана на моб. телефон. Втретє подзвонили і повідомили, що якщо не хочу, щоб моя кар'єра в банку закрилася назавжди, то необхідно написати заяву за власним бажанням. Зіграли на почуттях, заяву написала, дата звільнення виходить тижнем раніше дати закриття офісу. Хоча людям пояснювала, що закриття офісу в даній ситуації - це скорочення штатів. У місцевій газеті дали повідомлення про закриття офісу 21 жовтня 2011 року. Розумію, що мене і моїх колег просто обдурили. Чи можна якось виправити цю ситуацію з користю для нас або залишити все як є? Буду вдячна за Ваш рада.


Відповідь юриста:

Здрастуйте, працівник для захисту трудових прав може звертатися і до державної інспекції праці, і в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки.
Для доказу звільнення під тиском вам необхідно надати в суд запис розмови і, по можливості, свідків. Наші юристи допоможуть вам захистити ваші права. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Звільнення співробітника за власним бажанням під тиском
  • Вимога роботодавця про звільнення за власним бажанням
  • Що робити якщо роботодавець вирішив звільнити працівника проти його бажання ...
  • Як добитися від роботодавця виплати заробітної плати після звільнення?
  • Захист трудових прав заступника генерального директора

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ