Оскарження дій державних органів у судовому порядку

МРЕВ м.Сергіїв Посад відмовляють в постановки автомобіля на облік, посилаючись на п.3 наказу міністерства внутрішніх справ РФ від 24 листопада 2008 р №1001 експертиза була пройдена мною, в Спарв про дослідження був зроблений висновок: кузов автомобіля mitsubishi lancer, без пластин державного реєстраційного знака, представленого на дослідження, складається з двох частин різних автомобілів однакової моделі і комплектації. Ідентифікаційне маркування передньої частини кузова (передня панель в зборі, бризковики всборе, моторний щит і надставка моторного щита) :( jmblrcs3w5u000451), нанесена відповідно до технології маркування кузовів автомобілів даної серії, і не піддавалася зміни. Встановити маркування задньої (основний) частини кузова не виявилося можливим, через вилучення належали їй передній частині. Комплектація задньої (основний) частини кузова відповідає середині 2007 року випуску. маркування двигуна (4g18 dx9566), нанесена нанесена на маркувальної майданчику блоку відповідно до технології маркування двигунів даної серії, використовуваної підприємством-виробником, і не піддавалася зміни. Я вважаю їх відмова необгрунтованість. Хотілося б професійне роз'яснення і обгрунтоване. Допоможіть.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, оскарження дій державних органів здійснюється трьома способами: оскарження безпосередньо в вищестоящий орган; скарга в наглядовий орган; по-третє судове оскарження дій посадових осіб.
Найчастіше, найбільший ефект досягається при використанні всіх трьох способів одночасно.

Відповідно до закону Російської Федерації від 27 квітня 1993 року N 4866-1 "Про оскарження до суду дій і рішень, які порушують права і свободи громадян" кожен громадянин має право звернутися зі скаргою до суду, якщо вважає, що неправомірними діями (бездіяльності) державних органів, органів місцевого самоврядування, установ, підприємств та їх об'єднань, громадських об'єднань чи посадових осіб, державних службовців порушені його права і свободи.

 

Додаткові матеріали:

  • Оскарження дій (бездіяльності) працівників поліції
  • Як оскаржити бездіяльність співробітника поліції в судовому порядку?
  • Як оскаржити неправомірні дії співробітників ГИБДД?
  • Як оскаржити дії співробітників ДІБДР і їх недбале ставлення?
  • Що робити мешканцям аварійного будинку при переселенні в інше місто?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ