Як оскаржити бездіяльність співробітника поліції в судовому порядку?

«08» серпня 2010р. Громадянин Приходько Сергій Миколайович, представившись співробітником фірми по виготовленню сходів в м. Софріно Пушкінського р -на Моск. обл. вул. Леніна, буд 4А, приїхав до мене на дачу (Садове товариство «Дружба-215» Моск. обл., сел. Балобанова, вул. Квіткова, д. 94) з метою прийняти замовлення на виготовлення і монтаж сходів, заміну підлог і дверей. Обіцяючи, що договір на фірмі буде оформлений, попросив аванс в Рамерії 50000 рублів на закупівлю матеріалів і підготовку сходів. Оскільки він був нам рекомендований іншими замовниками, аванс я видала, розписка від нього є. Після цього він відключив мобільний телефон (8-909-900-53-78).
Я звернулася в Правдинська ГОМ сел. Правда Пушкінського району, де мені категорично відмовили в прийомі заяви і порадили звернутися в міліцію за місцем передачі грошей. 24 вересня 2010 р . я написала заяву Начальнику Купавінского ГОМ підполковнику міліції В.А.Грішаеву про порушення кримінальної справи. Талон-повідомлення № 687 (№ по Куспись 3633).
На початку жовтня Купавінскім ГОМ було зроблено запит у Правдинська ГОМ і факсом і по пошті . Але, майор міліції Правдинська ГОМ Костриков Ю.Н. протягом 25 місяців ніякого опитування Приходько С.М. не проводив, прекрасно знаючи, що реєстрація у Приходько закінчується 8 грудня 2010 Я йому особисто дзвонила десятки разів, але в відповідь чула, що він ніяких запитів не отримував. І мене навіть не було повідомлено Купавінскій ГОМ, що мені відмовлено було в порушенні кримінальної справи, у зв'язку з тим, що Правдинська ГОМ не відповів на запит. Я звернулася в Московську обласну Прокуратуру і мені прийшла відповідь : відмова в порушенні кримінальної справи скасувати і мою скаргу задовольнити. Кострикова вдруге був відправлений факс і пошта (провести опитування )
До теперішнього часу немає жодних результатів розслідування цього дела.Что робити?

Ковальська Світлана Борисівна

. Відповідь юриста:

Привіт Світлана Борисівна. Відповідно до закону Російської Федерації від 27 квітня 1993 року N 4866-1 "Про оскарження до суду дій і рішень, які порушують права і свободи громадян" кожен громадянин має право звернутися зі скаргою до суду, якщо вважає, що неправомірними діями (рішеннями) державних органів, органів місцевого самоврядування, установ, підприємств та їх об'єднань, громадських об'єднань чи посадових осіб, державних службовців порушені його права і свободи.
Вам необхідно направити до суду відповідну заяву, яке швидше за все буде вирішено на вашу користь. До того ж при наявності розписки від шахрая, ви можете не чекаючи порушення кримінальної справи стягнути з нього передоплату в судовому порядку з відсотками за користування чужими грошовими коштами.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити неправомірні дії співробітників ГИБДД?
  • Оскарження рішень дізнавача в органи прокуратури
  • Як оскаржити дії співробітників ДІБДР і їх недбале ставлення?
  • Що робити мешканцям аварійного будинку при переселенні в інше місто?
  • Адміністративне оскарження

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ