Оскарження дій (бездіяльності) працівників поліції

У магазині у мене вкрали телефон, коли звернулася в поліцію, співробітник довго переконувати не писати заяву, говорив, що шукати його все одно не будуть, але я наполягала. Після нашої розмови, він сів за комп'ютер друкувати сам. надрукував і пояснення і заяву на підставі моєї розповіді, але ключова фраза в заяві звучала як втрата, а не як крадіжка, в той момент на цей факт я уваги не звернула, не усвідомлювала різниці. Співробітник пояснив мені, що передасть матеріал слідчому в понеділок, тому що заяву я писала в п'ятницю вже об одинадцятій годині вечора. Весь наступний тиждень я намагалася додзвонитися до слідчого, але безуспішно. Мені постійно відповідали, що його немає на місці, на що залишається мною номер телефону він жодного разу так і не передзвонив. Один раз я всетаки наполягла на дзвінку чергового слідчого на особистий телефон. Слідчий сказав, що зробив запит по маю на якусь організацію, і чекати відповіді від неї потрібно місяць. У четвер я особисто з'явилася в отеделеніе для отримання інформації щодо запиту. тому термін здався мені занадто большім.Следователя на місці як зазвичай не було. При мені черговий подзвонив йому на особистий телефон, і слідчий відповів, що відіслав завпрос не по маю, а стільниковому оператору з проханням визначити місце розташування телефону на момент події, тому що на мій телефон мною тоді був здійснений вхідний дзвінок. Слідчий порадив з'їздити мені самій в офіс мого стільникового оператора для прискорення процесу. Ніякої подібної інформації мені в офісі стільникового оператора не дали, сказали, що тільки за запитом поліції. У понеділок я знову зателефонувала до відділення, і мене переключили на слідчого. Той сказав, що по маю йому дали негативну відповідь, (ніякого письмового подтверженное про запит і про негативний результат у нього не немає) і він відмовив у порушенні кримінальної справи. Начальник відділення зі мною розмовляти відмовився. Хочу нпісать заяву в прокуратуру про бездіяльність сотруніков поліції. і хотіла б проконсультуватися з цього питання.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, оскарження бездіяльності правоохоронних органів здійснюється трьома способами: оскарження безпосередньо в вищестоящий орган; скарга в наглядовий орган; судове оскарження дій посадових осіб.
Найчастіше, найбільший ефект досягається при використанні всіх трьох способів одночасно. Наприклад, бездіяльність співробітника поліції, може бути оскаржене керівнику управління, або до головного управління МВС по федеративному округу, а потім можна відправити скаргу в прокуратуру, яка наділена наглядовими функціями, а також в органи правосуддя.
Відповідно до закону Російської Федерації від 27 квітня 1993 року N 4866-1 "Про оскарження до суду дій і рішень, які порушують права і свободи громадян" кожен громадянин має право звернутися зі скаргою до суду, якщо вважає, що неправомірними діями (бездіяльності) державних органів, органів місцевого самоврядування, установ, підприємств та їх об'єднань, громадських об'єднань чи посадових осіб, державних службовців порушені його права і свободи.

 

Додаткові матеріали:

  • Оскарження дій державних органів у судовому порядку
  • Як оскаржити бездіяльність співробітника поліції в судовому порядку?
  • Як оскаржити неправомірні дії співробітників ГИБДД?
  • Як оскаржити дії співробітників ДІБДР і їх недбале ставлення?
  • Що робити мешканцям аварійного будинку при переселенні в інше місто?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ