Проведення публічних торгів для реалізації закладеного майна

Добридень!
Брав в банку кредит під заставу надвіжімості (котедж і ділянку в МО), виникли прострочення платежу в зв'язку з кризою. Банк подав до суду позов про стягнення заборгованості шляхом реалізації з торгів застави. За півтора місяці до останнього засідання у банку була відкликана ліцензія, а в понеділок 101011 в МАС відбудеться суд за позовом ЦБ до цього банку, і буде призначено процедуру банкрутства.
Рішення по моєму питанню звучить так: провести торги, задовольнити позов. Я згоден з цим. Сума боргу в 6 разів менше вартості застави. Таким чином банк повинен провести торги, забрати суму позову і віддати мені різницю. Але, банку вже практично немає. Конкурсний керуючий (АСВ) на моє прохання про проведення торгів відповіли про некомпетентність у цьому питанні. Таким чином, я є боржником, не можу продати своє обтяжене майно і не можу знайти тих, хто організовує торги і поверне мені різницю.
Як бути? Дуже потрібні гроші! На утриманні двоє малолітніх дітей, один з них інвалід (потрібне лікування, негайне!). Як змусити банк стягнути з мене борг або зняти обтяження?
З нетерпінням чекаю вашої відповіді!
З повагою, Ілля.

Відповідь юриста:

Привіт, Ілля. В даному випадку банкрутство вашого банку не має значення. Вам необхідно звернутися до судових приставів-виконавців. Публічні торги з продажу заставленого майна організовуються і проводяться органами, на які відповідно до процесуального законодавства Російської Федерації покладається виконання судових рішень, якщо інше не встановлено федеральним законом.
Публічні торги з продажу заставленого майна проводяться за місцем знаходження цього майна.
При реалізації закладеного рухомого майна з публічних торгів на підставі рішення суду судовий пристав-виконавець зобов'язаний надіслати не пізніше, ніж за 10 днів до дати проведення торгів заставодавцю і боржника за основним зобов'язанням повідомлення із зазначенням дати, часу і місця проведення торгів.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити якщо судові пристави - виконавці протягом 5 років не реалізовують ...
  • Чи може фізична особа визнати себе банкрутом і як це робиться?
  • Чи може особа виграло торги, примусити організатора підписати договір?
  • Оскарження судового рішення про виплату заборгованості по кредитним зобов' ...
  • Стягнення заборгованості за кредитним договором із зверненням стягнення на ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ