Що робити якщо судові пристави - виконавці протягом 5 років не реалізовують арештоване майно?

У мого відповідача заарештована квартира для погашення боргу На протязі 5 років судові пристави м. Норильська вже 3-Жди оцінюють і нібито виставляють на торгі.Я проживаю в Москві, терпляче чекаю, через 2-3 місяці починаю дзвонити, кожен раз повідомляють, що торги не відбулися тому неправильно сформований пакет документів, в следуюющій був неправильно вказаний суд приставами метраж квартири, квартири; потім застаріли документи, потім закінчився договір з оцінювачами. 3-Жди писала скаргу до Красноярська, але віз і нині там.Как поступити? Подати на судових приставів в суд? Борг в 1750000 руб не погашається, просила віддати мені квартиру для самостійної реалізації. Відповідають що тільки на торги. Квартира занепала і перебувати в незадовільному стані, і 2-х кімн квартиру оцінюють у 150т.руб. Відповідачка не працює. Що робити? З повагою Олена Іванівна.

Олена

Відповідь юриста:

Здравствуйте, Олена. Згідно ФЗ "Про виконавче провадження": що містяться у виконавчому документі вимоги повинні бути виконані судовим приставом-виконавцем у двомісячний строк з дня порушення виконавчого провадження. Якщо строк виконання містяться у виконавчому документі вимог встановлений федеральним законом або виконавчим документом, то вимоги повинні бути виконані в строк, встановлений відповідно законом або виконавчим документі. Таким чином, квартира повинна була бути реалізована протягом 2 місяців.

Скарга на дії пристава подається до суду, в районі діяльності якого останній виконує свої обов'язки. Реквізити та зміст скарги докладно описані в ст.124 ФЗ РФ «Про виконавче провадження». Обов'язково в резолютивній частині скарги вкажіть вашу вимогу, тобто чого ви домагаєтеся.
Наші фахівці допоможуть вам з складанням необхідних процесуальних документів та представлять ваші інтереси в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Як оскаржити бездіяльність судових приставів-виконавців?
  • Оскарження бездіяльності служби судових приставів - виконавців
  • Заяву до суду на неправомірні дії судових приставів
  • Оскарження дій судових приставів
  • Скарга на судових приставів в прокуратуру

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ