Чинення тиску безпосереднім начальником і вимоги про звільнення

Добридень!
У моєї дружини на роботі щоденні проблеми з її безпосереднім начальником, працюють в Поліції територіальний відділ, справа в тому, що після виходу з декретної відпустки виконання двох років дитині проблеми почалися з першого заяви про вихід на роботу, начальник моєї дружини відмовився його їй підписувати навіть після того як вона була підписана його безпосереднім начальником він спеціально втратив його, далі він їй дзвонив і говорив, що вона не може вийти на роботу раніше виконання трьох років декретної відпустки, що на її посаді сидить інша, посилався на якийсь вигаданий закон, після того як було написано нову заяву про вихід на роботу і благополучно під контролем підписано і зареєстровано, став наполегливо пропонувати їй іншу посаду або інше місце роботи казав, що не спрацюються і все в такому образливому тоні.
Далі відмовляв в надання робочого місця в кабінеті, необхідної техніки і бази даних для виконання службових обов'язків, спеціально видалив необхідну інформацію з комп'ютера, намагався підставити з паперами, постійно дає завдання не відповідають її посадовими обов'язками, тепер перейшов на особисті образи на її адресу в присутності інших співробітників.
Мені так само відомо, що з попередньої співробітницею була схожа ситуація і як вона з цим справилася, яким чином вирішилася ситуація ця співробітниця ні кому не розповідала, стала замкнута в собі, у неї є діти, чоловіка немає, напрошуються нехороші думки.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, працівник для захисту трудових прав має право звертатися і до державної інспекції праці, в прокуратуру або Роскомнадзор, а також в поліцію. Однак найбільш дієвим стане звернення до суду. Стаття 392 Трудового кодексу Російської Федерації передбачає, що працівник має право звернутися до суду за дозволом індивідуального трудового спору протягом трьох місяців з дня, коли він дізнався або повинен був дізнатися про порушення свого права, а у спорах про звільнення - протягом одного місяця з дня вручення йому копії наказу про звільнення або з дня видачі трудової книжки. Пам'ятайте, що всі витрати на юриста згодом будуть стягнуті з роботодавця і справи по трудових спорах не обкладаються державним митом.

 

Додаткові матеріали:

  • Вимога роботодавця про звільнення за власним бажанням
  • Як добитися від роботодавця виплати заробітної плати після звільнення?
  • Що означає формулювання роботодавця: посада виведена за штат?
  • Як добитися від роботодавця виплати затриманої заробітної плати
  • Роботодавець не розрахував працівника за відпрацьований час

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ