Дотримання вимог пожежної безпеки при будівництві будинку в СНТ

Добридень!

У мене конфліктна ситуація з сусідом по дачі.
Дача в СНТ. Я поставила фундамент, для дерев'яного двох-поверхового будинку на відстані 35 м. Сусід, минаючи офіційної заяви в СНТ, попередив через голови, з яким побратим, що подасть на мене в суд.
У самого сусіда по відношенню до мого паркану навпроти збудованого мною фундаменту, варто паралельно двох-поверховий дерев'яний будинок з відстанню від забору близько 4 метрів.
В даний момент сусід, побачивши мій фундамент згадав про СНиП.
Які мої дії? Я думаю відступити тепер стільки ж скільки і у нього і на цьому крапка, тому що з його боку також порушення.
Чи може він послатися на місцевих пожежників, з якими також у близьких стосунках?
Згідно із законом між будинками має бути 15 метрів. У нього - 4 мені відсуватися тепер на 11 метрів? Довжина огорожі по стороні 20 метрів всього. У мене тільки 6 соток, і по відношенню до паркану до іншого сусіда, я теж не впишуся по нормам.
Порадьте, як мені бути в даній ситуації, фундамент у мене гвинтовий, я в будь-який момент можу зрізати перший ряд від забору палі і наростити паралельно з іншого боку. Це мені виллється в 40 тис.
Чекаю відповіді
З повагою, Світлана.

Відповідь юриста:

Привіт Світлана. В даному випадку, надходити "також як сусід" не варто. Для початку можете вимагати приведення будівлі сусіда у відповідність до вимог закону.
Згідно СП 30-102-99 "Планування і забудова територій малоповерхового житлового будівництва", на територіях з забудовою садибними, одно-двоквартирних будинками відстань від вікон житлових кімнат до стін сусіднього будинку і господарських будівель (сараю, гаража, лазні), розташованих на сусідніх земельних ділянках, має бути не менше 6 м. До кордону сусіднього приквартирного ділянки відстані по санітарно-побутовими умовами повинні бути не менше: від садибного, одно-двоквартирного і блокованого будинку - 3 м
Таким чином, у вас повинно бути не менше 3 метрів від майбутнього будинку до сусідської ділянки і не менше 6 метрів між будинками (якщо вдома цегляні), а також не менше 8 метрів, якщо вдома дерев'яні.

Будь-які спори щодо даного питання повинні вирішуватися в суді. Якщо вам необхідна кваліфікована юридична допомога - звертайтеся в нашу компанію.

 

Додаткові матеріали:

  • Планування і забудова територій садівничих (дачних) об'єднань громадян
  • Чи можна звести глухий високий паркан між садовими ділянками в СНТ?
  • Що робити, якщо спадкоємці сусіда по земельній ділянці заявляють про захопл ...
  • На якому максимально допустимій відстані від забору повинен знаходитися сто ...
  • Як оскаржити рішення суду, яке не задовольнило позивача?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ