Як оскаржити рішення суду, яке не задовольнило позивача?

Незалежна експертиза по землі призначена на суді зробила висновки на мою користь. Суд ігнорував експертизу і відмовив у позові. Чому?
Сусід побудував гараж на відстані 50см від кордону, тобто порушив містобудівні норми (не менше 1 метра). На суд було представлено:
-Припис з архітектури про призупинення будівництва і ліквідації порушень.
-Результати незалежної експертизи, в якому були дані відповіді: гараж побудований з порушенням містобудування. а саме відстань до кордону 50см. а також після замірів земельної ділянки, межа до гаража ще зменшилася на 10 см.
-Скарга сусіда в сільраду на прибирання снігу уздовж стіни гаража, тим самим підкреслив що сніг заважає не тільки мені але і йому самому.
На суді я повністю обгрунтував, чому потрібно прибрати гараж, тому явл. незаконним будівництвом через порушення вибору місця будівництва. а також постійний обвал з даху снігу прямо на мою ділянку, тобто навесні буду плавати у воді, тому все буде сходити прямо на лицьову сторону ділянки.
Я сподівався, що мій позов задовольнять, т.к експертиза була повністю на моєму боці. архітектура теж. але суддя виніс несподіване рішення: відмовити. Чому? Що робити? Невже тепер усе життя мучитися через близько розташованого гаража. А сусід також планує схоже ще також зробити побудови ще уздовж межа. Разьве не можна якось змусити його прибрати або перебудувати гараж, щоб він був не менше 1 метра від кордону.
І для чого тоді проводилася експертиза? відчуття тільки для знаходження мінусів з мого боку. А раз їх не знайшлося, значить просто все одно відмовити Допоможіть будь ласка, на душі дуже погано, невже немає правди?
Ігор

Відповідь юриста:

Привіт Ігор. Рішення будь-якого суду першої інстанції може бути оскаржено в суді другої інстанції, або в наглядовій інстанції. До скарги застосовуються нижчезазначені вимоги, дотримання яких обов'язково:
- Вказівка найменування суду, в який направляється скарга. Резолютивна частина судового рішення повинна містити вказівку на те, в який суд і протягом якого терміну можна оскаржити судове рішення;
- Вказівка найменування подає скаргу особи, а також його місце проживання або місце знаходження;
- Вказівка на оскаржуване судове рішення суду (найменування суду та дата ухвалення рішення);
- Перелік доводів скарги і прохань особи, що подає скаргу;
- Перелік доданих до скарги документів.

 

Додаткові матеріали:

  • Як правильно скласти апеляційну скаргу до суду з питання стягнення заборгов ...
  • Як скласти касаційну скаргу за позовом про визнання права власності?
  • Як правильно скласти апеляційну скаргу у світовій суд?
  • Як оскаржити рішення суду про виплату половини вартості успадкованого будин ...
  • Як правильно оскаржити рішення суду, з яким позивач не згоден?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ