Надання оплачуваної відпустки для здачі сесії працівником

Працюю в організації: федеральне казенне установа "Виправна колонія № 10 Головного управління Федеральної служби виконання покарань) Вчуся в інституті, перший вищий, скорочена форма навчання, заочно. Навчання за тією ж спеціальністю, за якою працюю. Дві сесії в році - кожна по 50 календарних днів. Акредитація у ВНЗ є, заборгованостей немає, довідка-виклик завжди в наявності. Кожна ссесія новий курс, тобто 123 і т.д. в кожній наступній довідці написано наступний курс.Отдел кадрів відмовляється давати два рази в рік оплачувані відпустки по 50 к.д. посилаючись на те, що в законі написано. Але ж в законі написано по 50 к.д. на кожен курс, а не 50 к.д. в рік. на початку року була сесія (3 курс), дали 50к.д. оплачуваної відпустки. Через два тижні нова сесія (4 курс) відмовляються давати 50 к.д. оплачуваної відпустки. Зі мною вже навіть згоден гл.бухгалтер нашої установи, а відділ кадрів я ніяк не можу переубедіть.Кто все-таки має рацію? Якщо права я, як довести свою правоту в відділі кадрів?

Відповідь юриста:

Привіт, Дійсно, працівникам, направленим на навчання роботодавцем або надійшли самостійно в мають державну акредитацію освітні установи вищої професійної освіти незалежно від їх організаційно-правових форм за заочною та очно-заочною (вечірньою) формами навчання, які успішно навчаються в цих закладах, роботодавець надає додаткові відпустки зі збереженням середнього заробітку для:

проходження проміжної атестації на першому і другому курсах відповідно - по 40 календарних днів, на кожному з наступних курсів відповідно - по 50 календарних днів (при освоєнні основних освітніх програм вищої професійної освіти в скорочені терміни на другому курсі - 50 календарних днів);

підготовки та захисту випускної кваліфікаційної роботи та здачі підсумкових державних іспитів - чотири місяці;

здачі підсумкових державних іспитів - один місяць.

Таким чином вам можуть надати 50 оплачених днів. Весь інший термін не оплачується.

 

Додаткові матеріали:

  • Якщо не був підписаний наказ про відрахування з інституту, чи є я студентко ...
  • Роботодавець не надає чорнобильцю двотижневу відпустку: що робити?
  • Як відновитися після відрахування з ВНЗ і не потрапити в армію?
  • Чи можна перевести дитину на домашнє навчання тільки по одному предмету?
  • Якими нормами регулюється нарахування щорічної чергової відпустки?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ