Чи можна перевести дитину на домашнє навчання тільки по одному предмету?

Здрастуйте!
Син навчається в 10 класі загальноосвітньої школи. Займається приватним чином з викладачем ВНЗ з алгебри другий рік. У школі вчителі алгебри змінюються щороку. У цьому навчальному році знову нова вчителька з алгебри, відносини її з дитиною не склалися. Пообіцяла довести його, що з успіхом і робить, на кожному уроці принижує до тих пір, поки він з класу не йде, або виганяє сама. Наші розмови з цією вчителькою ні до чого не приводять - вона мило з нами спілкується, а потім дорікає сина, "а ти батькам пожалійся ". ЇЇ аргумент - репетитором повинен бути саме вчитель зі школи, а не якийсь там професор. Платити їй ми не маємо наміру. Загалом, конфлікт в самому розквіті ((. Питання - чи можемо ми перевести дитину на сімейну форму навчання з одного предмета? І що для цього потрібно робити? Спасибі

Людмила

Відповідь юриста:

Здравствуйте , Людмила. Пункт 1 ст. 10 Закону РФ «Про освіту» гарантує можливість освоєння освітніх програм як в очній формі, так і у формі сімейного освіти, самоосвіти, екстернату. При цьому допускається поєднання різних форм отримання освіти. Порядок отримання загальної освіти у формі екстернату встановлено відповідним Положенням, затвердженим наказом Міністерства освіти РФ від 23 червня 2000 р. N 1884 (в ред. Наказу Міносвіти РФ від 17.04.2001 N 1728). Згідно з п. 1.4. даного Положення навчаються, освоюють загальноосвітні програми в очній формі в акредитованих загальноосвітніх закладах, мають право пройти в цих установах проміжну і (або) державну (підсумкову) атестацію екстерном з окремих предметів загальноосвітніх програм, загальноосвітнім програмам початкової загальної, основної загальної, середньої (повної) загальної освіти.
Це означає, що ви маєте право перевести свою дитину на екстернат з подальшою проміжної і (або) державної (підсумкової) атестацією навіть по одному предмету. Для цього необхідно подати заяву про проходження проміжної і (або) державної (підсумкової) атестації з англійської мови в термін, не пізніше трьох місяців до початку державної (підсумкової) атестації, а для проміжної атестації - у строк, встановлений освітньою установою. Разом із заявою подаються документи, які підтверджують освоєння загальноосвітніх програм: довідка про навчання в освітній установі початкової загальної, основної загальної, середньої (повної) загальної, початкової професійної , середньої професійної освіти; довідка про проміжної атестації в освітньому закладі; документ про основну загальну (неповну середню) освіту.

 

Додаткові матеріали:

  • Охороняється чи авторським право методика (метод здійснення навчання)?
  • Чи порушуються права дитини при проходженні анонімного анкетування?
  • Не пройшла атестацію по причині упередженості комісії: що робити?
  • Що робити батькам, якщо дитину в школі принижує вчитель?
  • Порядок оскарження результатів атестаційних оцінювань студентом

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ