Оскарження бездіяльності судового пристава-виконавця

27 вересня 2006 року гр. до в.е.управляя автомобілем скоїв аварію на Дмитрівському шосе-вбив трьох человек.состоялся суд, який запро заговорив Колеснікова в.е.по ст.264ч.3 КК РФ, і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі на3 (три) роки з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 (два) роки з відбуванням покарання в колонії поселеніі.22072009 року до відділу судових приставів по Дмитрівське муніципальному окрузі надійшов виконавчий лист №2-803 /07 від 15062007р., виданий органом: ДМИТРОВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД, стягнути 123000 руб.с винного до В.Е.в користь Г Дмитрий Леонидович по ч.12 ст.30 ФЗ в 5-и денний срок.дело було направлено для виконання судового пристава Р ЮЛІЇ ВІКТОРОВНЕ.і ось минуло вже 6 років після смерті мами, на наші листи, запити, дзвінки, вмовляння-скоріше переслати мені ці смертні гроші ні до чого не прівелі.судебний пристав батьківщина Ю.В. стала уникати всіляких контактів з мной.на дзвінки ніхто не реагірует.там в цьому відділі кругова порука.еслі хто і візьме трубку, на наполегливе прохання назвати себе, з ким я розмовляю-кидають трубку. після цього додзвонитися абсолютно не реально! і так проходять роки! прошу ВАС допомогти мені порушити кримінальну справу проти волокітчіци -прістава-Р

Відповідь юриста:

Здрастуйте, ви можете оскаржити бездіяльність судового пристава. Порядок оскарження міститься у Федеральному законі Російської Федерації «Про виконавче провадження».

Перше, що необхідно відзначити - це альтернативність оскарження, адже скарга на дії (бездіяльність) судового пристава можна направляти, як в порядку підлеглості - вищестоящому судовому приставу, так і в відповідний орган правосуддя. При цьому більш ефективно оскаржувати відразу в дві інстанції.

Далі необхідно визначитися в який суд слід подавати скаргу. Скарга направляється до суду, в районі діяльності якого судовий пристав виконує свої обов'язки. Зразок скарги ви можете знайти на нашому сайті.

 

Додаткові матеріали:

  • Скарга на дії (бездіяльність) судових пріставов- виконавців
  • Оскарження дій (бездіяльності) судового пристава-виконавця
  • Як оскаржити бездіяльність судових приставів-виконавців?
  • Оскарження бездіяльності служби судових приставів - виконавців
  • Оскарження дій чи бездіяльності судового пристава-виконавця

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ