Право потерпілого ознайомитися з матеріалами кримінальної справи

Хочу звернутися із заявою до Обласної або Ген.Прокуратуру, але незнаю, як правильно написати заяву (формулювання заяви).
Справа в наступному:
30 липня 2011р. на дискотеці побили молодих людей., які найбільше постраждали - близько 10 человек.В лікарню зверталися 4 людини. "людини перебували в обласній клініці їм робили операції, т.к. були заподіяні тяжкі травми.С горем навпіл порушили кримінальну дело.Не знаємо не з № кримінальної справи, в міліції сказали - не ваше це діло і що вони не дають не яких довідок по делу.Случайно дізналися, що справу порушено нібито по ст.112.
Минуло 3 місяці з дня пригоди, минулого тижня стало відомо, що кримінальну справу перекваліфіковано в хуліганку, в зв'язку з тим, що не можуть знайти учасників нападу і побиття, хоча на попередньому опитуванні свідків і потерпілих до міліції були надані відомості про 3-х номерах іашін, на яких приїжджали Наподающий, Прізвище та Ім'я одного з наподавшіх.Не дають і не пояснюють слідчий як просувається розслідування дела.Обращалісь до нач.уг.ро, в районну прокуратуру - відповідь всюди один - ми не даємо такі відомості ні кому.Незнаем що робити і як нам вчинити? Підкажіть будь ласка.

Відповідь юриста:

Здрастуйте, знайти зразок написання заяви в прокуратуру ви можете на нашому сайті. Ви не вказуєте: ким є в цій справі? Якщо потерпілим, то у вас є право знайомитися з матеріалами кримінальної справи. Дане право закріплено в пунктах 1012 і 13 ч. 2 ст. 42 КПК РФ і більш конкретизовано в статтях 166216227 та інших КПК РФ. Потерпілий знайомиться з матеріалами кримінальної справи як в ході попереднього розслідування, так і після його завершення. До того ж, потерпілий має право знайомитися з матеріалами кримінальної справи, які були долучені до нього після закінчення попереднього розслідування, в ході підготовчих до судового розгляду дій, безпосередньо в судовому розгляді, а також після постанови і проголошення вироку, в стадіях його перегляду.

 

Додаткові матеріали:

  • Оскарження вироку суду в наглядовій інстанції після відбуття покарання
  • Ознайомлення з матеріалами кримінальної справи адвокатом обвинуваченого
  • Чи може працювати в правоохоронних органах особу, звільнену від кримінально ...
  • Яка сума збитку необхідна для порушення кримінальної справи?
  • Заяву в прокуратуру про порушення кримінальної справи

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ