Пред'явлення позовних вимог до керуючої компанії

Шановні панове юристи, допоможіть, будь ласка, надайте безоплатну по-міць в питанні написання позову про захист прав споживача.

Я наймач житлового приміщення із соціального найму в багатоквартирному будинку.
Наша КК не виконує взятих на себе договором управління будинком зобов'язань по надлом-жащему утримання та поточного ремонту загального майна і надання коммуналь-них послуг належної якості з 2009р З 2004 р у мене в квартирі температура в опалювальних-них період з жовтня по березень не відповідає нормативу, т. к. батареї не прогрівалися повністю через низький тиск в системі опалення. Про це я письмово інформує-вала керівництво ЖКГ і просила усунути причини поганого опалення і зробити перерас-чет, але мені навіть акти заміру температура не робили до 2009р У 2008р. у мене потекли бата-реї і я звернулася вже в КК з проханням про заміну батарей, але мені було відмовлено, т. к. КК не вважає батареї в квартирі спільним майном будинку. Після довгих поневірянь по інстанціях
Госжілінспекціі видала КК припис від 26022010г. про заміну елементів системи опалення з порушеною герметичністю - стояків опалення у всіх кімнатах і радіаторів в двох кімнатах з терміном виконання 25 березня 2010р. і 16 березня КК повідомила мене про про-веденні ремонту тільки стояків опалення, відмовляючись проводити заміну радіаторів. І тоді ж стало відомо, що наш будинок увійшов в програму капітального ремонту в рамках Закону № 185 і я запропонувала КК роботи по ремонту системи опалення залишити до капі-тального ремонту, ще не знаючи про це приписі. Але в квітні 2010р. КК подала на мене в суд позов про забезпечення доступу і не чинення перешкод для усунення аварійної ситуа-ції і проведення ремонтних робіт, хоча ніякої аварійної ситуації з опаленням не було. Я подала на КК позов про виконання припису Госжілінспекціі в повному обсязі і суд виніс рішення про проведення робіт по заміні стояків і радіаторів. Але при капітальному ре-монте в жовтні 2010р. КК не тільки не виконала рішення суду, а й вимоги Правил утримання спільного майна та Правил і норм технічної утримання житлового фон-да. КК при складанні кошторисної документації на проведення робіт з капітального ремон-ту не включила роботи по заміні батарей системи опалення в квартирах і іншого устатку-вання, призначеного для надання комунальних послуг. Я їх поміняла за свій рахунок і подала позов на відшкодування витрат на усунення недоробок при капітальному ремонті, і суд задовольнив мої вимоги. Два роки я постійно була змушена вирішувати ці пи-роси і брати участь в судових засіданнях.
Можу я в одному позові вимагати відшкодування моральної шкоди за утиск моїх прав на отримання якісного та своєчасного утримання і поточного ремонту загального майна, а також якісного капітального ремонту, отримання комунальної послуги опалення належної якості, своєчасного і правильного перерахунку за опалення, який кожен раз робився не відповідно до Правил надання комунальних послуг громадянам, а також стягнення компенсації за втрату часу? Кому подати цей позов -світовий судді або в міський суд? Можна мені в цьому позові вимагати відшкодування по слу-ги адвоката, які я просила відшкодувати в позові про виконання припису Госжілінспек-ції, але мені їх не відшкодували, т. К. Я не представила підтверджує оплату цієї послуги документ, а суд його не зажадав?
І ще одне питання - можу я вимагати в цьому ж позові відшкодування витрат на ремонт телевізора і пральної машинки, які згоріли під час стрибку напруги в результаті ко-Ротко замикання в електрощитку нашого поверху, т.есть в мережі електроживлення. Добровільно відшкодувати ці витрати КК мені відмовила, не визнавши своєї провини в питанні виконання тре-мог безпеки при забезпеченні мене електроенергією. Службою з екологічного, технологічного і атомного нагляду складено акт перевірки щодо КК і видано припис про усунення виявлених порушень та складено протокол про адміністра-тивно правопорушення. Позови про порушення прав споживача звільняються від сплати держмита, а як бути з вимогою про відшкодування витрат в цьому позові? Дякуємо.

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. Так, ви можете об'єднати перераховані позовні вимоги в один позов.
2. Якщо сума ваших позовних вимог перевищує 50000рублей, то направляйте позов до районного суду, в іншому випадку - в світовій.
3. Для пред'явлення вимоги про відшкодування витрат на юридичні послуги - вам необхідний документ про оплату цих послуг, який прикладіть до позову.
4. Ви можете вимагати відшкодування вартості техніки, якщо у вас є докази провини КК.
5. Справи щодо захисту прав споживача звільняються від державного мита.

 

Додаткові матеріали:

  • Оплата капітального ремонту багатоквартирного будинку
  • Чи може ЖЕК відмовитися відключити систему опалення на час встановлення нов ...
  • Чи можна вимагати від майстерні відшкодування витрат, пов'язаних з вторинн ...
  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?
  • Хто повинен відповідати за прорив батареї опалення: власник або ЖКГ?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ