Оплата капітального ремонту багатоквартирного будинку

Я являюсь членом житлового кооперативу. Спільним рішенням зборів кооперативу, без моєї участі, було вирішено зробити в будинку капітальний ремонт, з 5% оплатою ремонту мешканцями. Частка мого грошового участі в ремонті склала 26 тисяч 820 рублей.По повз зовнішнього ремонту будівлі, у внутрішньоквартирний ремонт входило: заміна старих батарей опалення на нові, заміна стояків гарячої та холодної води, заміна труб рушники сушителя, заміни труби каналізації .Я вирішив не брати участь в ремонті на увазі повної недовіри до голови кооперативу, і не пустив робітників до себе в квартиру, відповідно внутрішньоквартирний ремонт у мене не було зроблено. На це я отримав лист від голови кооперативу, де говориться, що я в будь-якому випадку залишаюся повинен 23 тисячі рублів за 9 томів проектної документації і за зовнішні роботи по дому. Чи зобов'язаний я сплачувати ці гроші, якщо в моїй квартирі ні чого не було зроблено? Чи може загальні збори пайовиків кооперативу змусити мене платити якусь грошову суму в разі мого небажання цього робити?

Відповідь: Власник приміщення в багатоквартирному будинку зобов'язаний нести витрати на утримання належного йому приміщення, а також брати участь у витратах на утримання спільного майна в багатоквартирному будинку пропорційно своїй частці у праві спільної власності на це майно шляхом внесення плати за утримання і ремонт житлового приміщення. Рішення загальних зборів власників приміщень у багатоквартирному будинку про оплату витрат на капітальний ремонт багатоквартирного будинку приймається з урахуванням пропозицій правління Житлового кооперативу про термін початку капітального ремонту, необхідному обсязі робіт, вартості матеріалів, порядку фінансування ремонту, строки відшкодування витрат та інших пропозицій, пов'язаних з умовами проведення капітального ремонту. Обов'язок по оплаті витрат на капітальний ремонт багатоквартирного будинку поширюється на всіх власників приміщень у цьому будинку з моменту виникнення права власності на приміщення в цьому будинку. При переході права власності на приміщення в багатоквартирному будинку до нового власника переходить зобов'язання попереднього власника з оплати витрат на капітальний ремонт багатоквартирного будинку.
Рішення загальних зборів власників приміщень у багатоквартирному будинку з питань проведення капітального ремонту загального майна в багатоквартирному будинку, приймаються більшістю не менше двох третин голосів від загального числа голосів власників приміщень у багатоквартирному будинку. Рішення загальних зборів власників приміщень у багатоквартирному будинку оформляються протоколами в порядку, встановленому загальними зборами власників приміщень у даному будинку.
Рішення загальних зборів власників приміщень у багатоквартирному будинку, прийняте в установленому Житловим Кодексом порядку, з питань, віднесених до компетенції таких зборів, є обов'язковим для всіх власників приміщень у багатоквартирному будинку, в тому числі для тих власників, які не брали участі в голосуванні.
Власник приміщення в багатоквартирному будинку має право оскаржити до суду рішення, прийняте загальними зборами власників приміщень у даному будинку з порушенням вимог Житлового Кодексу, в разі, якщо він не брав участь в цих зборах або голосував проти прийняття такого рішення і якщо таким рішенням порушені його права і законні інтереси. Заява про таке оскарження може бути подано до суду протягом шести місяців з дня, коли вказаний власник дізнався або повинен був дізнатися про прийняте рішення. Суд з урахуванням всіх обставин справи має право залишити в силі оскаржуване рішення, якщо голосування зазначеного власника не могло вплинути на результати голосування, допущені порушення не є суттєвими і прийняте рішення не спричинило за собою заподіяння збитків зазначеному власнику.
Таким чином, якщо Ви не оскаржили рішення, прийняте загальними зборами власників приміщень або суд залишив рішення, в силі, Ви зобов'язані нести витрати по оплаті капітального ремонту.
Якщо у Вас залишилися питання, зв'яжіться з нами по телефону.

 

Додаткові матеріали:

  • Що робити при незаконному проведенні загальних зборів власників житла в баг ...
  • Чи можна оскаржити рішення загальних зборів мешканців багатоквартирного буд ...
  • Чи прирівнюється збори членів ТСЖ до зборів власників житлових приміщень?
  • Як контролювати витрату коштів на утримання і ремонт житлового приміщення?
  • Чи правомірно підвищення тарифів на ЖКГ більш ніж на 15%?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ