Можливість скорочення співробітниці, яка перебуває в декретній відпустці

Я, Р Ірина Дімовна, була прийнята на роботу на посаду старшого інспектора по роботі з персоналом, був укладений безстроковий трудовий договір. В даний момент перебуваю у відпустці по догляду за дитиною до 3-х років.
Справа в тому, що було реорганізовано з 1 жовтня 2010р в Ханти-Мансийское відділення філії ВАТ «С» мені видали повідомлення про скорочення чисельності штату з пропозицією роботи в м Ханти-Мансійську. Так як в м Ханти-Мансійську у мене немає житла, немає місця в дитячому садку для дитини, і я відмовилася від запропонованої посади. У цей час дізналася про свою вагітність, встала на облік в лікарню і представила довідку до відділу по роботі з персоналом в м Ханти-Мансійськ.
З питання про переведення мене в нове відділення я неодноразово зверталася до працівників відділу по роботі з персоналом Ханти-Мансійського відділення № 1791 у відповідь чула: «Все нормально, не хвилюйтеся, вам це шкідливо в вашому положенні, все буде добре». Я також 15092011г. вх. № 2624 письмово звернулася до керуючого Ханти-Мансійський відділенням № тисяча сімсот дев'яносто один Філії ВАТ «С» Ш І.В. з проханням допомогти у вирішенні даного питання, але вже листопад 2011р. Тобто вже пройшло більше року з моменту реорганізації відділення, але питання про мою посади так і не було вирішене!
Нову посаду мені згідно ст. 261 Трудового кодексу РФ не запропонували. Заяви про переведення в зв'язку з реорганізацією відділення я не писала, наказу про моє переведення на нову посаду я не отримувала, виходить я числюся в Березівському відділенні № 5931 смт. Березово, яке реорганізовано і вже не існує з 1 жовтня 2010р.
Як мені вирішити це питання?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, скоротити співробітницю, що знаходиться в декретній відпустці неможливо, так як є пряма заборона в ТК РФ. З вашого запитання не зрозуміло в чому полягає проблема на даний момент? Якщо навіть вас скоротять - відновитеся з компенсаціями через суд.

 

Додаткові матеріали:

  • Захист прав працівника при багаторазовому їх порушення роботодавцем
  • Звільнення за скороченням штату або ліквідації преприятия
  • Як звільнитися і отримати трудову книжку, а також заборгованість по декретн ...
  • Що робити співробітниці, яка перебуває у відпустці по догляду за дитиною, я ...
  • Порядок складання позовної заяви до арбітражного суду

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ