Здійснення страховою компанією страхової виплати потерпілому в ДТП

Добридень!
У мене відбулася наступна ситуація:
17102011 було ДТП, винуватець виїхав на смугу зустрічного руху і врізався в мене (лобове зіткнення) на швидкості. У мене не спрацювали подушки.
Водій-винуватець був в стані дуже сильного алкогольного сп'яніння, документів у нього з собою не було, страховки теж немає (навіть ОСАГО відсутня).
У мене є страховка КАСКО, проте моя страхова компанія "не поспішає" з виплатою. Якщо бути точним, то пройшло вже майже 30 днів з моменту ДТП, а страхова компанія до цих пір робить розрахунок калькуляції вартості відновлювального ремонту на основі акту, який був складений їх експертом 27 жовтня. З того моменту, я зробив оцінку вартості відновлювального ремонту з допомогою незалежної експертизи автомобіля.
2 питання:
1. Як правильно подати в суд на страхову компанію, щоб отримати відшкодування згідно з результатами незалежної експертизи? (Тому що невідомо коли буде готова їх калькуляція + я впевнений, що вони розрахують вартість ремонту за оптовими цінами без урахування робіт, тобто дуже низьку)
2. Чи не занадто багато часу минуло, щоб подати в суд на мого автодилера за те, що у мене не вискочили подушки (автомобіль на гарантії, тільки в грудні буде рік) і знову ж що для цього потрібно?

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. Страхова компанія протягом терміну, зазначеного в договорі, з дня отримання заяви про страховий випадок і необхідних документів повинна скласти акт про страховий випадок, на підставі якого здійснити страхову виплату потерпілому або направити мотивовану повідомлення про відмову у виплаті.
2. Якщо ви вважаєте, що страхова компанія занизила суму виплат, то направте до суду позов про оскарження рішення страхової компанії про суму страхової виплати.
3. Якщо зазначеним неспрацювання системи безпеки заподіяно моральну або матеріальну шкоду, то ви можете направити позов про її відшкодування, відповідачем по якому виступить дилер, у якого придбаний автомобіль. Однак, практика по подібних справ неоднозначна і наданої вами інформації недостатньо для більш детального відповіді.

 

Додаткові матеріали:

  • Відмова страхової компанії здійснити виплати по страховим випадком
  • Чи можна витребувати з винуватця ДТП різницю між виплатою страхової компані ...
  • Хто повинен виплачувати різницю між страховою виплатою ОСАГО і фактично нео ...
  • Чи можна вимагати з винуватця ДТП відсутню суму для відновлення автомобіля ...
  • Як стягнути зі страхової компанії виплату по КАСКО і неустойку за простроче ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ