Відмова страхової компанії здійснити виплати по страховим випадком

Я є клієнтом ВСАТ І. 25 листопада 2010 року між мною і с.к. був укладений договір № АС 14930673 (страхова премія мною сплачено, чеки в наявності)
18122010 невідомою особою шляхом розбиття скла проникли в мій автомобіль звідки викрали мультімідійную систему, передні сидіння, а також завдали шкоди моєму автомобілю, про даний факт було повідомлено страхової компанії, яка визнала даний випадок страховим і протягом 8 місяців вела зі мною активну переписку , намагаючись відмовити.
9 серпня 2011 мій автомобіль вкрали, після чого я звернулася з заявою про порушення кримінальної справи в органи поліції, де було винесено постанову про порушення кримінальної справи, а також була видана довідка в якій було зафіксовано факт розкрадання мого автомобіля.
10 серпня 2011 року я з письмовою заявою разом з яким надала всі затребування страховою компанією документи я звернулася в ВСАТ І з проханням виплатити мені страхове відшкодування.
Після чого с.к. відповіла (відповідь додається), що поліс недійсний, тому що він виявляється не підписаний ними. Друк варто, а підписи немає. І відмовляється платити за обома випадками.
Що робити?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, страхова компанія протягом п'ятнадцяти робочих днів з дня отримання заяви про страховий випадок і необхідних документів повинна скласти акт про страховий випадок, на підставі якого здійснити страхову виплату потерпілому або направити мотивовану повідомлення про відмову у виплаті.

Поширений привід невиплати за полісами - будь-які, навіть незначні помилки, вчинені при оформленні пакета документів свідчить про страховий випадок або, відсутність в виплатному справі будь-якого важливого документа, про який страхова компанія замовчує.

Досвід юристів нашої компанії показує, що в вісімдесяти випадках із ста страхові компанії, неправомірно затримують страхові виплати, необгрунтовано занижують розмір останніх або взагалі відмовляють власнику транспортного засобу у відшкодуванні за страховим випадком. Будь-яке з названих дій страхової компанії порушує законні права та інтереси громадян, отже, воно може бути оскаржене в суді.

 

Додаткові матеріали:

  • Здійснення страховою компанією страхової виплати потерпілому в ДТП
  • Що робити якщо страхова компанія затримує виплату по КАСКО вже десять місяц ...
  • Чи може страхова компанія відмовити у виплаті страхового відшкодування?
  • Як стягнути зі страхової компанії виплату по КАСКО і неустойку за простроче ...
  • Що робити якщо страхового брокера звинувачують у шахрайстві?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ