Письмова угода про відшкодування шкоди, заподіяної затокою

Доброго дня.
Близько тижня тому ЖЕК склав АКТ про затоплення нами сусідів без нашої присутності. Акта у нас на руках немає і ми її не підписували.
Намагалися домовитися з сусідкою мирним шляхом, але умови, які вона висуває не зовсім прийнятні (ремонт, який не згадано в акті, а також ремонт вищого класу ніж у неї зараз, тому що будинок старий стіни і стеля не рівні - вона наполягає на фарбування стелі емульсійної фарбою, хоча зараз у неї там наклєєт пінопластові плитки для стелі, більш того вона наполягає на повному ремонті передпокої, в рахунок підвісної стелі у ванній, тому що боїться що там зламається проводка, хоча все працює, але якщо що -то трапиться з стелею потім - то вона прийде до нас або буде звертатися в суд на підставі акта.)
Ми запропонували їй оплатити ремонт, який буде соотвествовать тому що у неї зараз, вона не зовсім згодна, тому що хоче вибрати більш дорогі будматеріали. Знову ж для того що б пофарбувати стелю емульсіонкой необхідно його виранівать, а у неї зараз цього немає.
Як вирішити дане питання більш грамотно, а так само є можливість убезпечити себе, якщо ми домовимося про ремонт, але вона вирішить подати в суд.
раніше з такими питаннями не стикалися і не знаю як взагалі поводитися.

За ранее спасибо, якщо є можливість то велике прохання дзвонити поле 18:00.

З повагою, Євгенія.

Відповідь юриста:

Привіт, Євгенія. Вам необхідно провести незалежну оцінку збитку, заподіяного затокою, квартирі сусідки. На підставі цієї експертизи буде складатися кошторис коштів, потрібних для проведення відновлювальних робіт в приміщенні і приведення його первісний вигляд. Після того, як кошторис буде готова, можна спробувати ще раз мирно домовитися з сусідами, надавши їм офіційний звіт експертів. Однак якщо позиція постраждалої залишиться незмінною, то іншого виходу, крім вирішення спору в судовому порядку, не залишається.

Якщо вам все-таки вдасться домовитися мирно, то необхідно укласти письмову угоду про відшкодування шкоди, заподіяної затокою. Після цього у сусідки не буде можливості стягнути з вас відшкодування в судовому порядку.

Запишіться на консультацію до нашого юриста, і ми відповімо на всі ваші запитання після уточнення всіх нюансів справи.

 

Додаткові матеріали:

  • Чи можна через несплату комунальних платежів змусити ЖЕК відремонтувати дах ...
  • Що робити якщо неприватизовану квартиру затопили сусіди?
  • Як розраховується збиток, заподіяний затокою квартири?
  • Чи можна добитися відстрочення виконання судового рішення?
  • Затопили сусіди вдруге: як стягнути збитки, завдані затокою?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ