Обов'язок працівника відпрацювати термін, оплачений роботодавцем, при відрахуванні з аспірантури

Доброго дня. Я поступаю в аспірантуру за місцем роботи. У мене в доп. угоді прописані такі умови:


2.3. Працівник зобов'язаний:
231. Виконувати навчальний план без відриву від роботи, дотримуватися навчальну дисципліну, отримати диплом про закінчення «Аспірантури».
232. Подавати на вимогу Роботодавця необхідні документи про успішність.
233. Після отримання документа про закінчення «Аспірантури» відпрацювати не менше 3 (трьох) років на підприємстві Роботодавця.
234. Повністю відшкодувати Роботодавцю витрати, понесені ним на навчання в «Аспірантурі», у випадках виключення з «Аспірантури» або звільнення Працівника:
- За власним бажанням у період навчання в «Аспірантурі»;
- За власним бажанням до закінчення встановленого цим Договором терміну обов'язкової роботи (п. 233);
- З ініціативи Роботодавця за порушення трудової дисципліни;
- В разі виключення Працівника з «Аспірантури»;
- За вчинення інших винних дій, передбачених законодавством РФ.
235. Повернення грошових коштів здійснюється шляхом внесення їх в касу підприємства Роботодавця протягом одного місяця з дня звільнення. За додатковою угодою між Працівником і Роботодавцем можуть бути встановлені інші строки повернення грошових коштів. У разі порушення строку внесення грошових коштів в касу підприємства Роботодавця Працівник зобов'язаний сплатити пені в розмірі 01% відсотка від невнесеної в термін суми за кожен день затримки внесення грошових коштів.
236. У випадках відрахування Працівника за ініціативою «Аспірантури» за академічну неуспішність, порушення навчальної дисципліни, правил внутрішнього розпорядку навчального закладу або відрахування Працівника з «Аспірантури» за власним бажанням, Працівник зобов'язаний відпрацювати на підприємстві термін, що дорівнює терміну навчання Працівника, за який Роботодавець здійснив оплату . У разі, якщо Працівник не згоден відпрацювати або не відпрацьований вказаний термін, Працівник повністю відшкодовує Роботодавцю витрати на його навчання в Інституті.

Чи правильно я розумію, що, якщо я провчився в аспірантурі, наприклад, 4 місяці, а потім відрахували за власним бажанням, то мені треба буде відпрацювати на додатково 4 місяці без сплати будь-яких неустойок відповідно до пункту 236 при "відрахуванні працівника з «Аспірантури» за власним бажанням, Працівник зобов'язаний відпрацювати на підприємстві термін, що дорівнює терміну навчання працівника, за який Роботодавець здійснив оплату "?

Відповідь юриста:

Привіт, так, дійсно, вам необхідно відпрацювати на компанії той термін, за який роботодавець вже сплатив. Ви можете записатися на консультацію до нашого юриста, який допоможе вам розібратися в будь-якому питанні правового характеру.

 

Додаткові матеріали:

  • Розірвання трудового договору з ініціативи працівника
  • Відстрочка при вступі до аспірантури та відрахування з неї
  • Що робити якщо роботодавець вирішив звільнити працівника проти його бажання ...
  • Обов'язок по оплаті всієї суми за навчання в аспірантурі при закінченні ро ...
  • Чи правомірно роботодавець скоротив випробувальний термін не повідомивши пр ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ