Позовна заява про визнання негідним спадкоємцем

Ленінським районним судом г.Оренбурга 05 грудня 2009 року було розглянуто справу № про визнання негідним спадкоємцем А В.Т. Суд встановив: громадянка М А.В. в інтересах неповнолітнього сина А В.Г. звернулася в суд з позовом до А В.В. про визнання негідним спадкоємцем А В.Т. (Мати відповідача), вказуючи в обгрунтуванні, що 16122008 р помер А В.Н. (Батько її неповнолітнього сина А В.Г. і відповідача А.) через те, що його дружина А В.Т. скоїла вбивство свого чоловіка. В ході судового засідання було встановлено те, що А В.Т., скоївши вбивство свого чоловіка з мотивів ревнощів, через короткий проміжок часу покінчила життя самогубством.
На основі вищевикладеного вкажіть, чи є зазначені обставини ( «вбивство свого чоловіка з мотивів ревнощів») вчинені А В.Т. щодо А В.Н., які сприяють збільшенню частки в спадщині або покликанням до спадкоємства і мотив злочину має значення? Яке рішення повинен винести суд?
Умова 2: Як закінчиться справа, якби Пекло В.Т. скоїла вбивство свого чоловіка через те, щоб А В.В. і вона отримали квартиру, що належить А Н.В.? Яке рішення повинен винести суд?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, для визнання негідним спадкоємцем, сам спадкоємець повинен здійснити винні дії. Так як дружина спадкодавця скоїла вбивство, то вона вважається негідним спадкоємцем, але не спільний син наследодателяі його дружини. Позовна заява не має взяти реванш.

 

Додаткові матеріали:

  • Визнання чоловіка наследодательніци негідним спадкоємцем
  • Підстави для визнання спадкоємця негідним після відкриття наследтсва
  • Скасування довіреності на отримання пенсії ветерана ВВВ, яка витрачається н ...
  • Після смерті спадкодавця один із спадкоємців зняв усі кошти з депозитних ка ...
  • Як визнати спадкоємця негідним і оскаржити заповіт?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ