Підстави для визнання спадкоємця негідним після відкриття наследтсва

Добрий день.
допоможіть будь ласка з питання визнання спадкоємця негідними спадщини.
в листопаді 2010 р у мене померла мама. у неї залишилися грошові заощадження на книжці. в квітні 2011 р написав заяву на відкриття спадщини і з'ясувалося що спадкоємцями є я і мій племінник (син мого рідного брата померлого в 1999 р), який зараз відбуває термін в ик за двома судимостей. термін прийняття спадщини племінник пропустив і подав позовну заяву до суду на відновлення терміну прийняття спадщини без його участі. суд позов задовольнив, але я вирішив подати апеляцію на розгляд справи в іншому суді так як вважаю племінника негідним з причин
після смерті мого брата племінник ні його родсвеннікі не відвідували ні бабусю ні дідуся (мої батьки)
в похоронах моїх батьків (батько 2005 р і мати 2010 р) не брали участь, чи не морально не фізично не фінансово не допомагали.
в 2005 р мама перенесла важку операцію, в лікарні її крім мене ніхто не відвідував не доглядав за нею. після операції розвинувся цукровий діабет.
все це вимагало немалих фінансових витрат і лягло на мої плечі а з боку племінника і його родичів допомоги не було ніякої. виходячи з цього вважаю його гідним спадщини. як переконає суд в цьому. які документи надати суду і чи є шанс визнати його негідним.
заздалегідь вдячний.

Привіт Згідно з Цивільним кодексом Російської Федерації негідними спадкоємцями є такі особи:
1. Громадяни, які своїми протиправними діями, спрямованими проти спадкодавця, кого-небудь з спадкоємців або проти здійснення останньої волі спадкодавця, вираженої в заповіті, сприяли або намагалися сприяти покликанням їх самих або інших осіб до спадкоємства або сприяли або намагалися сприяти збільшенню належної їм або іншим особам частки спадщини, якщо ці обставини підтверджені в судовому порядку.

2. Батьки після дітей, у відношенні яких вони були позбавлені батьківських прав і не були поновлені в цих правах на момент відкриття спадщини.

3. Громадяни, що злісно ухилялися від покладених на них законом обов'язків по утриманню спадкодавця (виплаті аліментів).

Як бачите, у вас немає підстав для визнання племінника негідним спадкоємцем.

 

Додаткові матеріали:

  • Визнання чоловіка наследодательніци негідним спадкоємцем
  • Після смерті спадкодавця один із спадкоємців зняв усі кошти з депозитних ка ...
  • Хто успадковує після спадкоємця, який не встиг оформити спадкові права?
  • Чи потрібно матері неповнолітнього спадкоємця ставати його опікуном для при ...
  • Право успадкування

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ