Скасування довіреності на отримання пенсії ветерана ВВВ, яка витрачається не на утримання пенсіонера

Добрий день у мене така ситуація. У нас з сестрою пристарілих батько, перебував на обліку в психоневрологічному диспансері. Сестра все життя прожила в м Пермі і в 2009 році приїхала до нас в місто. На той час батько вже був неадекватний, не знав рахунок грошей, плутався в датах. Після цього сестра під час моєї відсутності з'їздила з батьком до нотаріуса і оформила довіреність на право отримання його пенсії, а пенсія у ветерана ВВВ хороша близько 30 тисяч рублів. І протягом 9 місяців отримувала пенсію, Я неодноразово розмовляв з сестрою але вона мене слухати не хотіла, гроші на утримання батька не давала, а витрачала на свій розсуд. Після чого я звернувся до суду і домігся що б цю довіреність визнали недійсності його. В даний час я планую подати до суду про визнання моєї сестри - негідним спадкоємцем (ст. 1117 ЦК РФ), обов'язок повернути безпідставне обогощения і відшкодування матеріальної шкоди. У зв'язку з цим у мене будуть до вас такі питання:
1. Чи можливо її в такій ситуації визнати негідним спадкоємцем і на що необхідно зробити головний акцент? (Вона стверджує що у неї не було злого умислу і протиправних дій, тому що вона не знала що батько несамовитий)
2. Як можна стягнути і головне в чию користь ті гроші які вона незаконно отримувала за дорученням (виходить що вона безпідставно обоготить, я теж розумію що я не маю права на ці гроші тоді кому? Державі?)
3. Відшкодувати матеріальні збитки - тобто ті гроші особисті які я витратив на утримання батька, знову ж таки є ньанс за законодавством діти зобов'язані утримувати своїх пристарілих батьків, добре тоді я містив а моя сестра немає і в добавок незаконно отримувала пенсію батька.
Заздалегідь дякую.

Відповідь юриста:

Добрий день. 1. Визнати таким, що кого-небудь негідним спадкоємцем можна тільки після відкриття спадщини - дня смерті спадкодавця.
2. Ви не вказуєте: визнаний чи ваш батько недієздатним і хто є в цьому випадку його опікуном?
3. Ваш батько (якщо він дієздатний) має право направити позовну заяву про аліментних забезпеченні до своєї дочки.

 

Додаткові матеріали:

  • Позовна заява про визнання негідним спадкоємцем
  • Як визнати спадкоємця негідним і оскаржити заповіт?
  • Що робити якщо син, який одержує за дорученням пенсію матері не віддає їй ц ...
  • Чи може цивільна дружина претендувати на спадок цивільного чоловіка?
  • Хто є спадкоємцем після смерті батька: колишня дружина чи діти?

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ