Оформлення шлюбного договору під час покупки квартири

Я в шлюбі, у нас спільний син (6 років) і у чоловіка - син від першого шлюбу (22 роки). Купую квартиру під іпотечний кредит, чоловік буде созаемщиком. Кредит буде виплачуватися з моїх коштів і коштів моїх батьків, проживати в квартирі будуть батьки. Жити ми будемо на мої кошти, що залишаються після щомісячної виплати кредиту; чоловік - військовий пенсіонер, пенсія невелика. Підкажіть, будь ласка:
1. Чи може чоловік не бути созаемщиком, чи можливо це відобразити в договорі іпотечного кредитування?
2. Чи можу я оформити квартиру тільки у власність моїх батьків?
3. У разі оформлення нової квартири у власність тільки моїх батьків, а не мою власність, чи буде чоловік і його син від першого шлюбу мати права на цю квартиру в разі нашого розлучення чи інших обставин?
4. Якщо батьки, будучи власниками квартири, купленої в іпотеку, оформлять дарчу на мене, чи буде чоловік і його син від першого шлюбу мати права на цю квартиру в разі нашого розлучення чи інших обставин?
5. Якщо оформлення квартири в мою власність є обов'язковим при покупці квартири при іпотечному кредитуванні, щоб не мати в майбутньому проблем з розділом майна, що краще оформити: шлюбний договір або отримати розписку від чоловіка, що він відмовляється від прав на квартиру, що купується (або яка повинна бути формулювання?), завірену у нотаріуса. Коли такого роду документ повинен бути оформлений - до або після покупки квартири?

Відповідь юриста:

Добрий день. Вам просто необхідно оформити шлюбний договір, в якому визначити режим майна, придбаного в шлюбі. Наприклад, вказати, що нерухоме майно, що купується в період шлюбу, є власність того, на кого воно оформлено.

 

Додаткові матеріали:

  • Розділ спільно нажитого майна після розірвання шлюбу
  • Розділ майна подружжя після розірвання шлюбу мирною угодою
  • Чи існує спосіб передати квартиру у власність подружжя, виключивши претензі ...
  • Як буде розділена квартира, придбана за договором інвестування, при розлуче ...
  • Як убезпечити свої майнові права при вступі в шлюб, крім шлюбного контракту ...

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ