Розділ спільно нажитого майна після розірвання шлюбу

У шлюбі були куплені 2 квартири, одна оформлена на чоловіка, друга в спільну власність без часткою. Так само були оформлені кредити в банку на моє ім'я, чоловік поручитель, гроші витрачені на сімейні потреби, 1 кредит на розвиток власного бізнесу чоловіка, інший на покупку квартири, що оформлена у спільну власність. Мною подано позов про розподіл кредитів і про визнання одного кредиту особистим обов'язком чоловіка, тк. гроші витрачені на розвиток його бізнесу, а інший кредит визнати моїм особистим обов'язком і передати в мою повну власність квартиру, яка оформлена в спільну власність і купувалася за рахунок коштів кредиту. Кредити все не цільові. Суд призначений на 1 листопада. Банк запрошений третьою стороною. Після розлучення чоловік взяв кредит і не платить за нього. Банк подав позов на дострокове стягнення, але мені невідомо чи буде банк в моєму позові висувати свої вимоги. Позов банк подав після мого позову, дата суду ще не призначена. Чоловік зараз не проти передати в мою повну власність квартиру, що оформлялася в спільну власність. Як це зробити?

Відповідь юриста:

Здрастуйте, обидві квартири, придбані в шлюбі вважаються спільно нажитим майном незалежно від того, на кого оформлено майно. Аналогічно, кредитні зобов'язання також вважаються загальними. Якщо кредитні зобов'язання рівноцінні - суд може задовольнити ваші вимоги. Якщо ваш колишній чоловік не проти розділити майно без суду, то ви можете укласти угоду, в якому також будуть розділені зобов'язання по виплаті кредиту.

Якщо вам необхідна кваліфікована юридична допомога для того, щоб провести поділ спільно нажитого майна - звертайтеся в нашу компанію. Ви отримаєте вичерпну консультацію і подальше уявлення ваших інтересів як в суді, так і в досудових переговорах.

 

Додаткові матеріали:

  • Розділ майна подружжя після розірвання шлюбу мирною угодою
  • Оформлення шлюбного договору під час покупки квартири
  • Як правильно оформити позовну заяву про аліменти на неповнолітню дитину і к ...
  • Колишній чоловік в період шлюбу оформив кілька кредитів і вимагає їх поділу ...
  • Погашення кредиту за рахунок спільно нажитого майна.

  • Постав своє питання прямо зараз та отримай відповідь юриста по телефону Безкоштовно!

    Ваше ім'я *
    Телефон *


    Ваш регіон *


    Ваше питання *


    24 години онлайн. Постав своє питання прямо зараз Безкоштовно!

    Центр Правової Допомоги © 24Laws.com.ua

     

    Харків, Київ, Дніпропетровськ